Co dělat, když vás vaření nebaví? 8 receptů pro líné kuchařky

Mně vaření zas tak nevadí, ale fakt je, že na to většinou nemám čas. A nejhorší je učit se nová jídla a to nemluvím o kuchařce, kde se mi to jídlo vždycky tolik nepovede. Naštěstí mám pro vás dámy dobrou zprávu, jsou recepty, které tolik času nezaberou. Podívejte se! Nejjednodušší těstoviny: cacio e pepe Těstoviny nemusíte ani slévat. Vše připravíte v jednom hrnci a náramně si pochutnáte! Cacio e pepe v italštině znamená sýr a pepř a opravdu víc nepotřebujete. Ingredience: 450 g těstovin 4 šálky vody (a nějaká voda navíc) 1 šálek čerstvého strouhaného parmezánu (nebo pecorino nebo obojí) Sůl Spousta čerstvě namletého pepře Postup přípravy: Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody tak, aby byly zcela ponořeny, a uvaříme je. Když jsou téměř al dente, odstavíme je z plotny. Trocha vody by měla v těstovinách zůstat. Pokud je vody hodně, trochu jí ubereme. Pokud málo, přidáme. Pak do těstovin přidáme parmezán a promícháme. Pokud jsou těstoviny se sýrem příliš zahuštěné, přidáme trochu vody. Posypeme je čerstvě namletým pepřem a podáváme. Lasagne z mražených ravioli Lasagne jsou docela pracné jídlo. Když je našvindlujete pomocí mražených raviol, budou tak dobré, jako byste na jejich přípravě strávila celý den. Ve skutečnosti vám to zabere jen chviličku. Nikdo nepozná rozdíl! Ingredience: 450 g mletého hovězího masa Česneková sůl Pepř 700 ml omáčky marinara nebo jiné ochucené italské rajčatové omáčky 500 g mražených ravioli 170 g strouhané mozzarelly Postup přípravy: Troubu předehřejeme na 200 °C. Na pánvi osmahneme mleté maso a ochutíme je česnekovou solí a pepřem. Omáčku vlijeme do zapékací nádoby, na ni rozprostřeme mražené 1/3 mražených ravioli, masa a sýra a pak ještě každou vrstvu položíme dvakrát. Přikryjeme alobalem a pečeme 1 hodinu. Pak alobal odstraníme a pečeme ještě 10 minut, až sýr na povrchu zezlátne. Mug cake za pár minut Jednoduchý a výborný dezert připravíte snadno v mikrovlnné troubě. Kdo nerad peče, ten si buchtu v hrnku určitě oblíbí. Ingredience: 1/4 šálku pokrájené bílé čokolády 3 lžíce mléka 4 lžíce hladké mouky 1/4 lžičky prášku do pečiva 1/2 lžíce rostlinného oleje 2 sušenky Oreo Postup přípravy: Ve velkém hrnku, který můžeme dát do mikrovlnné trouby, smícháme mléko s čokoládou a troubu pustíme na 40 sekund. Pak směs lehce promícháme, až se čokoláda úplně rozpustí. Přidáme mouku, prášek do pečiva a olej a promícháme. Vidličkou rozdrtíme Oreo a přidáme do těsta. Pak v mikrovlnce pečeme 1 minutu. Mugcake necháme trochu vychladnout, ale podáváme jej ještě teplý. Sangria do skleničky pro jednoho Co se zbytkem vína z nedopité láhve? Připravte si jednoduchou sangrii do skleničky. Nápoj vám určitě zachutná! Ingredience: 8 čerstvých malin 2 lžíce pomerančového likéru 110 ml červeného vína Perlivá voda Další maliny nebo kousek pomeranče na ozdobu Postup přípravy: Do skleničky na víno vložíme maliny, přilijeme pomerančový likér a víno a promícháme. Dolijeme perlivou vodou a skleničku ozdobíme. Croissanty z listového těsta a čokolády Máte doma zbytky čokolády? Můžete je snadno využít jako náplň do jednoduchých corissantů, které zvládne úplně každý.´Na jeden croissant potřebujte čtyři čtverečky velké čokolády nebo třeba úlomky z figurek o stejném objemu. Ingredience: 2 balíčky rozváleného listového těsta Čokoláda na náplň 1 vejce Postup přípravy: Troubu předehřejeme na 200 °C. Dva plechy vyložíme pečicím papírem. Když pracujeme s prvním balíčkem těsta, druhý necháme v ledničce. Těsto rozbalíme a rozkrojíme podélně na poloviny ty ještě rozkrájíme na 6 čtverců či obdélníků. Na každý položíme díl čokolády, zavineme je a položíme na plech. Potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme 15 až 18 minut, až zezlátnou. Během pečení první várky připravíme druhou. Jednoduché čokoládové řezy Ingredience: 1 šálek hladké mouky 1 lžička soli 1/2 šálku čokoládových chipsů nebo pokrájené čokolády 110 g másla, rozehřátého 1 vejce 1 a 2/3 šálku hnědého cukru 1 a 1/2 lžičky vanilkového extraktu Postup přípravy: Troubu předehřejeme na 170 °C. Menší pekáček vymažeme tukem. V misce vyšleháme máslo s cukrem, přidáme vejce, vanilku a sůl a znovu promícháme. Postupně přidáváme mouku, až ji zcela zapracujeme do těsta. Nakonec do něj vmícháme čokoládu. Těsto vlijeme do pekáčku a pečeme asi 30 minut, až okraje zezlátnou. Nepečené sušenky z arašídového másla Kdo má rád buráky, má vyhráno. Jednoduché, elegantní sušenky, po kterých se zapráší. Ingredience: 2 šálky ovesných vloček Špetka soli 10 datlí 1/2 šálku arašídového másla 6 lžiček ořechového mléka V kuchyňském robotu rozemeleme vločky se solí, přidáme datle a arašídové máslo a mixujeme asi 30 až 45 sekund. Přidáme mléko a promícháme. Z těsta vytvoříme kuličky a ty klademe na plech vyložený pečicím papírem. Vidličkou je zmáčkneme na placičky a necháme 15 minut v mrazáku ztuhnout. Uchováváme v ledničce vydrží 2 týdny. V mrazáku vydrží i několik měsíců. Líná enchilada Je libo mexickou kuchyni? Poradíme, jak si to zjednodušit a skvěle si pochutnat! Ingredience: 450 g kuřecích prsíček, pokrájených Sůl a pepř 1 šálek omáčky na enchiladas 1 šálek zakysané smetany 3/4 šálku salsy 1 šálek mražené kukuřice (necháme roztát) 100 g pokrájených zelených chilli papriček 12 kukuřičných tortill, natrhaných na kousky 1 šálek strouhaného čedaru Postup přípravy: Předehřejeme troubu na 170 °C. Maso osolíme a opepříme a opečeme na pánvi. Necháme lehce vychladnout. Ve velké misce promícháme omáčku na enchiladas, zakysanou smetanu a salsu. Přidáme maso, kukuřici a chilli papričky a znovu promícháme. Pak do směsi vmícháme natrhané tortilly. Do vymazané zapékací nádoby směs vlijeme a posypeme sýrem. Pečeme asi 25 minut, před podáváním necháme 5 minut odpočinout. Článek Co dělat, když vás vaření nebaví? 8 receptů pro líné kuchařky se nejdříve objevil na Facestar.

projít na článek

Ořechové cukroví

Ořechové cukroví patří ve většině domácností mezi nejčastější a nejoblíbenější druhy konzumované nejen na Vánoce. Připravuje se mnoha způsoby za použití nejrůznějších receptů více či méně ozkoušených. Vánoční ořechové cukroví můžete dělat buď pečené, nebo

projít na článek

Hrníčkový jablečný koláč s pudinkem

Tenhle úžasný koláč dělám už roky, protože je tak snadný a chutný. Každý se diví, co v něm je. Tento koláč se může péct, když jíte večeři, po které si vychutnáte horký jablečný koláč jako dezert. Mňam! Tajemství úžasné chuti je v pudinku, který se přidává

projít na článek

Ořechová bábovka

Bábovka je druh sladkého pečiva, které se lije do specifické formy a poté se v této formě i peče. Bábovka je na povrchu křupavá, uvnitř krásně vláčná. A nejlepší je ještě teplá posypaná moučkovým cukrem. Ozdobou babiččina stolu bývala často právě v neděli

projít na článek

Zdrcená Christina Applegate přiznala, že už ji nebaví žít!

Herečka Christina Applegate (52), známá ze seriálu Ženatý se závazky, je na dně psychických sil. „Nebaví mě žít. Pohltila mě temnota jako nikdy za posledních dvacet let,“ prozradil... Celý článek najdete na webu nasehvezdy.cz

projít na článek

CO BY V PROSINCI NEMĚLO CHYBĚT VE VAŠICH DIÁŘÍCH?

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1version=v2.6'; fjs.parentNode.insertBefore(js

projít na článek