Co je virtuální server? Výhody virtuálního serveru

Server je mimořádně výkonný počítač (stroj), který je zpravidla umístěn v servovně (datovém centru). Pokud jde o druhy serverů, tak nejčastější je webový server (v internetu poskytuje webové stránky) a databázový server (úložiště databází MySQL apod.). Virtuální server Virtuální server (virtuální privátní server zkr. VPS) je daná část The post Co je virtuální server? Výhody virtuálního serveru first appeared on Mozektevidi.cz.

projít na článek

Microsoft WSUS server Instalace, konfigurace

Instalace WSUS serveru 6.x, jenž je součástí Windows 2012R2 je překvapivě mnohem snažší a komfortnější oproti předešlým verzím. Dnes si ukážeme jednu takovou instalaci: WSUS Server Instalace operačního systému: Nastavení sítě: Přidání serveru do domény:

projít na článek

Virtualizace

Pokud dnes někdo nemá a nepoužívá počítač, zaostává za těmi, kdo tuto možnost využívají. A je to zaostávání velice citelné, protože je to právě výpočetní technika, co nám náš současný život velice usnadňuje a umožňuje jinak přímo netušené a nedosažitelné

projít na článek

Enumerace souborů s krátkým názvem na IIS

Webový server IIS od Microsoftu trpí již od své páté verze zranitelností Microsoft IIS tilde vulnerability, která útočníkům umožňuje enumerovat názvy složek a souborů uložených na zranitelném serveru. Umožňuje ale i jiné věci.

projít na článek

Policie spustila virtuální náborové centrum. Provázet budou skuteční policisté i virtuální František

Osm měsíců po armádě spouští virtuální náborové centrum i česká policie. Má pomoci zájemcům o práci u policie lépe porozumět procesu přijímacího řízení a odstranit obavy spojené s fyzickými a psychologickými testy. Bude je provázet virtuální František.

projít na článek

Aktualizace pro SharePoint Server 2019 (August 2021 CU)

Pro SharePoint Server 2019 byla vydána nová kumulativní aktualizace (August 2021 CU). SP Build:16.0.10377.20000 (Language independent CU)16.0.10377.20000 (Language dependent CU) SharePoint 2019 CU – KB články popisující CU: KB 5002000 – August 2021 Update

projít na článek