Co oceníte jako novopečení rodiče

Miminka jsou sice krásná a roztomilá, ale na druhou stranu dokážou pořádně ukázat, že jsou na světě. Máme pro vás několik rad, abyste byli co nejvíc spokojení jak vy, tak váš drobeček. ·         Nenechávejte miminko plakat Pláč dítěte je velice stresující a to jak pro vás, tak pro samotné dítě. Novorozený drobeček vás potřebuje a nechat jej plakat je to poslední co by od maminky očekával. Snažte se zjistit, jak svého drobečka uklidnit a ukonejšit. Na uklidnění miminka je několik různých triků. Můžete zkusit miminko jenom pochovat, zazpívat mu písničku, pohoupat na míči, nakojit, i když jste kojili před chvílí (miminka se kojením jen nekrmí, ale užívají si kontaktu s vámi), ponosit v šátku na nošení miminek, nebo můžete vyrazit s kočárkem či šátkem ven. Pokud dítě nemá rádo kočárek a pláče v něm, tak jej v něm nenuťte být. Sama jsem zažila nesčetně situací, kdy mi dítě plakalo v kočárku a otáčeli se po nás všichni na ulici. Naše malá totiž kočárek naprosto nesnášela. Asi od tří měsíců vněm byla již velmi sporadicky a byla spíše nošená v šátku či nosítku. ·         Neodmítejte pomoc Pokud vám někdo nabídne pomoc, ať už maminka, babička, sousedka nebo třeba sourozenec, neodmítejte je. Vždycky se najde něco, co vám pomůže. Třeba uvařit oběd, abyste měla klid, nebo vzít miminko do kočárku ven, abyste měli chvíli jenom pro sebe. Pomoc od rodiny se opravdu hodí. ·         Nesnažte se být superhrdinou Pokud na něco nestačíte, nebojte se to přiznat. Pokud nestihnete uklidit, umýt nádobí, vysát, vytřít nebo třeba vyprat tak se na to vykašlete a nestresujte se. Práce nemá nožičky a neuteče vám. ·         Udělejte si pohodu Pokud máte možnost, hoďte si nohy nahoru, klidně s miminkem v náručí, pusťte si film nebo si čtěte knihu a užívejte si se svým mrňouskem. Ono to miminko totiž strašně rychle vyroste a už nikdy si nebudete moci užít tolik tulení a mazlení jako s maličkým kojencem, který vás prostě potřebuje a nepočká, než uklidíte byt. Článek Co oceníte jako novopečení rodiče se nejdříve objevil na Bioaeko.

  • Web: Bioaeko
  • Aktualizace: 7.7.2024
projít na článek

Oznámení pro rodiče

Vážení rodiče, oznamujeme Vám tímto, že v naší mateřské škole je hlášeno infekční onemocnění neštovic.

projít na článek

MAP - Online beseda pro RODIČE předškoláků

Vážení rodiče, v rámci projektu "Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Beroun IV." se dne 18.03.2024 od 18 hod. uskuteční tradiční online beseda pro rodiče předškoláků. Beseda se uskuteční prostřednictvím Google meet. Pozvánka na událost.

projít na článek

Informace k přijímacím zkouškám pro rodiče a žáky 9. ročníku

Vážení rodiče, posílám odkaz na stránky: www.prihlaskynastredni.cz, kde najdete informace k podávání přihlášek. Na stránkách je ke stažení přihláška i formulář na lékařský posudek. Systém pro elektronické podání přihlášek bude otevřen 1. února 2024.  S po

projít na článek

Besídka

Vážení rodiče, srdečně Vás zveme na vánoční besídku, která se uskuteční dne 15.12.2023 v 15 hod. Součástí besídky bude tvoření pro rodiče a děti.

projít na článek

Proč rodiče ohrožují své děti?

Rodiče stále trpí podivnými návyky sdílení, i když jde o nahé fotky vlastních dětí.

projít na článek