Co rozhodně nevynechat při návštěvě chorvatského Záhřebu

Chorvatský Záhřeb je fascinujícím místem k návštěvě. Hlavní město Chorvatska dokáže být zároveň historické i moderní. Město se může pochlubit fantastickou architekturou a stavbami, tradičním trhem a množstvím barů s řemeslným pivem, galerií výtvarného umění a svérázných muzeí. Ačkoli je často přehlížena a poněkud podceňovaná chorvatská cestovní destinace, existuje dlouhý seznam skvělých věcí, které můžete v Záhřebu dělat. Cesta do Chorvatska nemusí být vždy jen za koupáním a vodními aktivitami. Katedrála v Záhřebu Kostel – formálně nazývaný katedrála Nanebevzetí Panny Marie – byl postaven v roce 1093, kdy byla založena záhřebská diecéze. Kostel byl však přestavěn ve 13. století, v 15. století byl obehnán opevněním (některé z nich zůstaly) a těžce poškozen zemětřesením v roce 1880. Od té doby probíhají rekonstrukce kostela téměř neustále. Nahlédněte dovnitř a podívejte se na hrob kardinála Aloysia Stepinaca za oltářem. Obdivujte umělecká díla a přemítejte o lustrech, které údajně pocházely z kasina v Las Vegas. Putujte uličkami Starého Města Záhřebu: Gradec a Kaptol Pokud vás zajímá, co vidět v Záhřebu, Staré Město je tím nejlepším místem, kde začít. Dnešní Staré město Záhřebu je sloučením dvou menších měst: Kaptol (kde stojí záhřebská katedrála) a Gradec, Horní město. V 11. a 13. století obě města odděloval potok (který byl od té doby odkloněn a zasypán). Cesta do Chorvatska aktuálně je vhodná k výletům a poznávání úchvatného Chorvatska. Nakupujte na trhu Dolac Jednou z jedinečných věcí v Záhřebu je nakupovat na historickém venkovním trhu. Na rozdíl od jiných městských trhů, které se staly turistickými, se cestující připojí k místním na záhřebském trhu Dolac, kde Záhřebci nakupují od roku 1926. Na vyvýšeném venkovním trhu najdete stoly plné sezónního ovoce a zeleniny. Stín dodají ikonické a barevně pruhované deštníky – symbol města Záhřebu. Zajistěte si ubytování na ubytovanivchorvatsku.cz a poznávejte všechna významná místa v této úžasné zemi. The post Co rozhodně nevynechat při návštěvě chorvatského Záhřebu appeared first on Ok n kup.

projít na článek

Babička na návštěvě

The post Babička na návštěvě first appeared on Nejlepší české vtipy.

projít na článek

Rozhodně 911, rozhodně Turbo, rozhodně nové: Porsche 911 Turbo S

Porsche představuje novou generaci svého modelu 911 Turbo S, zhmotňující bezprecedentní výkon, jízdní dynamiku a pohodlí.

projít na článek

Dieta při vysokém cholesterolu

Máte vysoký cholesterol. Této věty se obvykle obává většina lidí při návštěvě u lékaře. Co to ale znamená? A jaký to má vliv na život člověka?

projít na článek

Mitsubishi L200 Rockproof - kámoš do (ne)pohody

České zastoupení Mitsubishi se rozhodně nebojí dávat svým strojům zajímavá vylepšení. O tom jsme se už několikrát přesvědčili a rozhodně nás to baví, protože oproti sérii můžete s upraveným autem zažít mnohem víc.

projít na článek

Techtextil 2022 Frankfrut

Zveme vás k návštěvě naších stánků na veletrhu Techtextil 2022 ve Frankfurtu nad Mohanem ve dnech 21.6. - 24.6.2022. Kolegy z oddělení skelných přízí najdete v hale č. 9.1. stánek č. D54 Kolegy z oddělení proplétacích strojů najdete v hale č. 12.0 stánek

projít na článek