Co se děje s cenami a spotřebou elektřiny v době koronavirové?

Má Covid-19 vliv na cenu elektřiny? Co můžeme očekávat v příštích měsících? Je jasné, že Covid-19 má vliv na pokles cen elektřiny. Průmyslové podniky jsou zavřené a v síti vzniká přebytek. Lidé, kteří trávili karanténu ve svých domácnostech anebo měli home office nemohli spotřebu podniků nahradit. Z tohoto důvodu je nyní na trhu elektřiny přebytek. Od začátku roku klesala také cena plynu. Máme totiž za sebou velmi mírnou zimu. Zdá se tedy, že by bylo možné současné situace využít. Co se dá očekávat? S největší pravděpodobností bude mít současná situace vliv na ceny energií i v příštím roce. Pokud dojde k výraznému zpomalení ekonomiky, mohly by být ceny energií pro domácnosti i firmy výrazně nižší než v letošním roce. Zákazníci, kteří nemají své smlouvy na energie fixované nebo jim fixace končí v průběhu následujících měsíců by se určitě měli zajímat o ceny elektřiny a plynu pro letošní i příští rok. Doporučovali bychom jim, aby si nechali zpracovat nezávislé porovnání cen a nenechat si od svého dodavatele smlouvu prodloužit bez jakéhokoliv srovnání cen. Rozdíly v cenách totiž mohou být markantní. Co v případě, že se v energiích neorientujete? V případě, že se zákazník v cenách elektřiny a plynu neorientuje, je velmi vhodné se obrátit na odborníky, kteří provedou analýzu současného stavu odběrů a cen energií, připraví zákazníkovi srovnání cen a výpočet možné úspory. Tyto služby zákazníka nic nestojí. Ba naopak, zákazník může vhodnou volbou dodavatelů energií ušetřit i tisíce korun ročně. Na webu panzarovka.cz najdete jak kontakty pro konzultace po telefonu či emailu, tak i srovnávač cen energií. The post Co se děje s cenami a spotřebou elektřiny v době koronavirové? appeared first on Panžárovka.cz.

projít na článek

Odstávka elektřiny Nová Ves

8. 2023 od 8:30 do 11:00 hod proběhne v Nov Vsi pl novan odst vka elektřiny Nov VesSt hnout... Zdroj

projít na článek

Rámcové zakázky skrývají skutečné ceny plnění. Děje se tak za podpory ÚOHS a MMR. Proč úřady lavírují v tak banální věci?

Rámcovými dohodami se kupují služby nebo dodávky za jednotkové smluvní ceny, které by měly být vsoutěžích i uzavřených smlouvách transparentně vidět. Bohužel nejsou. Zadavatelé se schovávají za fiktivní modelové výpočty „celkové nabídkové ceny“, kde se sč

projít na článek

Přerušení dodávky elektřiny

18.10. 2023 od 8.30 do 17.30 hodin bude pl novan odst vka elektřiny v č sti obce Soběsuky. Zdroj

projít na článek

Myslíme na Vás i v době koronavirové (Ámos 4/2020)

Vážení příznivci a zákazníci, ve vazbě na současnou situaci jsme zrušili plánované otevřené programy až do poloviny května. Společně s Vámi věříme, že tou dobou se vše zase uklidní. Informace o termínech zbývajících kurzů v I. pololetí 2020 naleznete v ka

projít na článek

Test: Škoda Karoq 2.0 TDI Sportline - předokolka s dieselem jezdí za pět

V době elektrifikace působí mladoboleslavské SUV jako z jiného světa. Karoq pohání klasický dvoulitrový diesel a je spojen s manuální převodovkou a pohonem předních kol. Hodí se pro všechny, kteří rádi řadí a jsou za to odměňovány nízkou spotřebou paliva.

projít na článek