Cuketovou polévku máme doma moc rádi. Nevyžaduje příliš surovin a chuť cukety zde krásně vynikne. Taktéž občas měním poměr surovin, a tak je pokaždé trochu jiná. Pokud zrovna nemáte po ruce zakysačku, klidně použijte smetanu popř. šlehačku, polévka dostane sladší krémovější nádech. Stejně tak, pokud máte rádi hustší polévky, nechte ji více vyvařit, v opačném případě vodu doplňte. Určitě si ji oblíbí i vaše děti. Ingredience 400 g cukety 2 střední mrkve 1 větší brambora 1 cibule 800 ml zeleninového vývaru 3 lžíce zakysané smetany 5 kuliček nového koření pepř, sůl Postup Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev na kolečka a cuketu na kousky (i se slupkou). Pokud cuketa obsahuje větší zrníčka, vykrojíme je. Nejlepší je použít mladší cukety, které nakrájíte celé. Na másle osmahneme cibuli a mrkev, poté přidáme cuketu a vše zalijeme vodou. Osolíme, opepříme, přidáme nové koření a vaříme cca 30 minut. Na konec přidáme zakysanou smetanu pokojové teploty (již nevaříme), odstraníme kuličky nového koření a polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Pokud by se vám polévka zdála příliš hustá (voda se moc vyvařila), zřeďte ji trochou vody. Dosolíme dle chuti. Podáváme s trochou zakysané smetany, popř. chlebovými krutonky. Článek Cuketová polévka se zakysanou smetanou se nejdříve objevil na Mezi hrnci.
0,3l Vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi 55, A:1,3,7,9, 0,3l Bílá zelnice se šťouchanými brambory 60,
projít na článekSpoustu pohody a odpočinku Vám přeje tým Hotelu Sen. Těšíme se na vás v novém roce. Pondělí Polévka: Úterý Polévka: Středa Polévka: Čtvr
projít na článek