Daňčí hřbet se solí Fleur de Sel, omáčka s čokoládou

Tento recept patří mezi pracnější, ale chuťově je naprosto nedostižný. Spousta lidí se mě ptá, jak jde delikátní maso dohromady s omáčkou s čokoládou. Jde, a to dokonale. Jednou ochutnáte a už nebudete chtít jinak! Představuji vám daňčí hřbet se solí Fleur de Sel, pyré z černého kořene, rakytník, bramborové knedlíčky v perníku a omáčku s čokoládou. Maso Očištěný daňčí hřbet 600g Tymián, stroužek česneku neloupaný, pepř, sůl fleur de sel Přepuštěné máslo 0,05l Začneme od konce, královskou disciplínou, tedy masem. Daňka opepříme a na rozpálené pánvi s bylinkami a česnekem opečeme ze všech stran. Poté vložíme do vyhřáté trouby (180°) po dobu 6 – 8 minut. Vyndáme a necháme maso 5 minut odpočinout. Poté nakrájíme, osolíme solí fleur de sel a servírujeme k ostatním surovinám, jejichž postup je popsán níže. Daňčí hřbet se solí Fleur de Sal Pyré z černého kořene Očištěný a nakrájený černý kořen 600gr Kolečko citronu Šalotka 30g Vinný ocet 0,02l Bílé víno 0,05l Tymián snítka, mletý bílý pepř Smetana min 30 procent 0,05l Přepuštěné máslo 0,05 l Kuřecí vývar 0,3l Cukr,sul Na másle orestujeme šalotku, přidáme kořen, citron, tymián. Po chvilce přidáme ocet, necháme úplně vyvařit, přidáme víno. Opět necháme zredukovat. Přidáme vývar a smetanu a necháme uvařit do měkka. Rozmixujeme na hladké pyré, (pro lepší konzistenci můžeme propasírovat přes jemné síto), dochutíme solí a případně trochou cukru. Bramborové knedlíčky v perníku Nastrouhané vařené brambory 400g Hladká mouka 70g Krupice 70g Vejce 1x Sůl Nastrouhaný sušený perník 200g z  brambor, mouky, krupice, vejce a soli připravíme těsto, ze kterého uválíme malé kuličky. Ty vaříme v osolené vodě cca 8 -10 min. Po uvaření ihned obalíme v perníku a podáváme. Čokoládová omáčka Telecí nebo zvěřinový velmi zredukovaný a silný vývar 200ml Hořká čokoláda 70 procent 20g Sůl, pepř, Portské víno 0,04l Máslo 10g Ve vývaru přidáme nastrouhanou čokoládu, portské víno, sůl, pepř a společně krátce povaříme. Stáhneme z tepla a metličkou zašleháme prochladlé máslo. Ihned podáváme. Rakytník Očištěný rakytník 100g Cukr 50g Voda 150ml Z vody a cukru si připravíme rozvar, který necháme prochladnou. Poté do rozvaru vložíme rakytník. Připravujeme alespoň jeden den do předu. Před servírováním mírně prohřejeme a přecedíme. Daňčí hřbet se solí Fleur de Sel Pokud chcete ochutnat další speciality, neváhejte s návštěvou Restaurantu Ungelt. Jsme v samém srdci Prahy, kousek od Staroměstského náměstí, v kouzelném dvoře Týn. The post Daňčí hřbet se solí Fleur de Sel, omáčka s čokoládou appeared first on Restaurant Ungelt.

projít na článek

VÍKENDOVÉ SPECIALITY (21.7.-23.7.)

Buongiorno, milí přátelé! Víkend plný relaxu a dobrého jídla! A co byste řekli na nějakou perfetto novinku? Na tento víkend (21.7. 23.7.) jsme si pro vás připravili delizioso novinku v podobě těchto víkendových specialit! Antipasto / předkrm: Tartar

projít na článek

VÍKENDOVÉ SPECIALITY (29.7.-30.7.)

Buongiorno, milí přátelé! Víkend plný relaxu a dobrého jídla! A co byste řekli na nějakou perfetto novinku? Na tento víkend (29.7. 30.7.) jsme si pro vás připravili delizioso novinku v podobě těchto víkendových specialit! Antipasto / předkrm: TILAPI

projít na článek

Opravdový komfort a rozkvetlá pleť✨

Najít ten pravý a spolehlivý pleťový krém se může někdy zdát jako nekonečný příběh. Klienti La Sultane de Saba si mohou oddychnout s Best- sellerem Pleťovým krémem s arganovým olejem Fleur dOranger, který pleti přinese opravdový komfort. Tento krém je vho

projít na článek

Prodej zvěřiny

Nabízíme vakuované balíčky chlazené či mražené zvěřiny. Balíčky váží cca 0,5 až 1,20 kg.Všechno maso je zavakuované a připravené těsně před výdejem tak, aby bylo co nejčerstvější. Trvanlivost chlazené zvěřiny je 14 dní od zpracování, naopak mražená zvěřin

projít na článek

Intoxikace čokoládou u psů

Blíží se vánoční čas a všude se začíná množit cukroví a jiné pochutiny, často využívanou surovinou je kakao. Téměř každý ví, že kakao/čokoláda jsou pro psy jedovaté, tuto problematiku si blíže přiblížíme. Proč je čokoláda pro psy jedovatá a pro člověka ne

projít na článek