Zveme vás na ochutnávku vín z (leckdy neprávem podceňovaného) regionu Beaujolais. Připravili jsme si pro Vás vynikající Château Thivin (považované za špičku apelace Côte de Brouilly a jednoho z nejlepších producentů regionu vůbec), které doplní naše novinka – Domaine Marcel Lapierre (apelace Morgon), jež je řazeno mezi legendární producenty naturálních vín Beaujolais. V případě, že Vám nevyhovuje termín, přikládáme níže nabídku vín skladem, která si můžete objednat. Místo: Autentista wine & champagne bar (Řetězová 244/10, 110 00 Praha 1 – Staré město) Termín: pondělí 11.10.2021 Začátek: 18:00 Vstupné: 500 Kč / osoba Rezervace: [email protected] / 731 426 050. Nutná včasná rezervace! Prezentovaná vína na degustaci (vše skladem, možné objednat, uvedené ceny vč. 21% DPH): Raisins Gaulois 2020, Marcel Lapierre Morgon Tradition Cuvée Vieilles Vignes 2020, Marcel Lapierre Morgon Cuvée Marcel Lapierre 2019, Marcel Lapierre Morgon Cuvée Camille 2020, Marcel Lapierre Beaujolais blanc Clos de Rochebonne 2019, Château Thivin Côte de Brouilly Les 7 Vignes 2018, Château Thivin Côte de Brouilly Clos Bertrand 2018 Château Thivin Côte de Brouilly Zaccharie 2019, Château Thivin Château Thivin produkuje na kopci Brouilly špičkové Beaujolais, které vyniká svou koncentrací a elegantní noblesní strukturou. Vinařství je pravidelně vysoce ceněno vinařskými kritiky. Historie vinařství počala v roce 1877, kdy Zaccharie Geoffray koupil doménu a její dva hektary vinic kolem kopce Brouilly. Château Thivin je vlajkovou lodí apelace Côte de Brouilly, která byla vytvořena v roce 1938, a to především díky výsledkům práce Zaccharie. Vinařství nyní hospodaří na 17 ha vinic. Apelace Côtes de Brouilly leží na staré sopce, jejíž vrchol je ve výšce 484 metrů nad mořem sopečné podloží dává vínům mnohovrstevnatost a charakteristickou komplexnost a svěžest. Současný hospodář, Claude-Edouard, znamenající již 6. generaci, opustil tradici karbonické macerace a počal produkovat vysoce koncentrovaná jemná vína, schopná stárnout po mnoho let s ideálním potenciálem pro párování v gastronomii. Ve vinařství upřednostňují šetrný přístup a vinice s velmi starými keři (některé i 100 leté) jsou obhospodařovány v ekologickém režimu. Domaine Marcel Lapierre hospodaří na 20 ha vinic v apelaci Morgon o průměrném stáří 60 let a více. Zásadním zlomem se pro něj stalo v 80. letech setkání a spolupráce s legendárním Julem Chauvetem, který jako první od začátku masového používání agrochemikálií v 50. letech 20. století počal mluvit o „přírodním“ víně“ a návratu k tradičním přirozeným metodám. Marcel se stal brzy vůdčí osobností skupiny místních vinařů, kteří pokračovali v odkazu Julese Chauveta. Prosazovali práci se starými vinicemi, nepoužívat syntetické herbicidy a pesticidy, pozdnější sběr, důsledné třídění posbíraných hroznů, žádná chaptalizace, a minimální síření vína anebo nejlépe žádné. Marcel, který navždy změnil vnímání Beaujolais pro mnoho vinných konzumentů, zemřel v roce 2010 a v jeho práci a odkazu pokračuje jeho syn Mathieu a dcera Camille, kteří svůj přístup obohatili ještě o biodynamické metody.
Vážení hosté, už se nám blíží velice netradiční degustace vodních dýmek, tak přinášíme také nějaké podrobnější informace. Akce proběhne na Bylinkovém panství v Rochlově. Jedná se o krásný zámek s rozlehlou zahradou. Degustace se bude konat ve vnit
Srdečně vás zveme na výjimečnou degustaci vín z Bordeaux, kterou Vám bude osobně prezentovat pan Louis de Baritault, zástupce významného negocianta v Bordeaux. Místo: Autentista wine & champagne bar (Řetězová 244/10, Praha 1) Termín: Pondělí 22.
projít na článekProgram ukázkových hodin pro dospělé 2021 : Pátek 27.8.2021 : 11.20 – 12.00 17.20 – 18.00 Sobota 28.8.2021 : 10.20 – 11.00 Pátek 3.9.2021 : 11.20 – 12.00 Sobota 4.9.2021 : 10.20 – 11.00 Pátek 10.9.2021 : 11.20 – 12.00 Sobota 11.9.2021 : 10.20
projít na článekDruh daně Zákonný termín Nejzazší termín pro podání přiznání v letošním roce Daň silniční za rok 2020 1. února 2021 1. dubna 2021 Daň z nemovitých věcí za rok 2021
projít na článekPODZIMNÍ SPECIALITY V RESTURACÍCH GASTROINOVACE.cz redakcePodzim je požitkem pro milovníky dobrého jídla. Dozrává ovoce, zelenina, lesy jsou plné hub a k tomu začínají myslivecké hony. Dopřejte si třeba srnčí medailonky na rozmarýnu, dýňové rizoto či jele
projít na článek