Den poezie 2016: Žádný člověk není ostrov aneb Lonesome no more!

Již 18. ročník celorepublikové akce Dne poezie v rámci našeho gymnázia se uskuteční v Knihovně města Ostravy na pobočce v Ostravě-Porubě, Opavská 6111 od 17.00 hodin. Rodiče, učitelé a všichni příznivci poezie, jste srdečně zváni.

projít na článek

Den poezie na Jazykovém gymnáziu Pavla Tigrida

Dne 24. listopadu 2016 se uskutečnil tentokráte již 18. ročník celorepublikové akce Den poezie; letos s motem Žádný člověk není ostrov. Naše škola přidala svůj název: Lonesome no more! Studenti Jazykového gymnázia Pavla Tigrida recitovali opět v prostorác

projít na článek

Jak jsme objevili radost z recitace aneb Poezie žije a vede se jí nadmíru skvěle…

V roce 1999 byl 21. březen vyhlášen organizací UNESCO Světovým dnem poezie. U nás na gymnáziu jsme si letos udělali rovnou celý měsíc poezie! Malá chvilka poezie o velké – tak akci nazvali učitelé, kteří ji připravili.

projít na článek

Poutníci aneb Na Cecílii se recituje

Zveme všechny příznivce básnění 22. listopadu od 17.00 hodin do Knihovny města Ostravy v Porubě u vozovny (pobočka Opavská 6111). Studenti naší školy se již po jedenácté zúčastní festivalu Den poezie – dnů české a mezinárodní poezie po celé republice. Fes

projít na článek

Den poezie jako příležitost k setkání

Už tradičně se žáci i učitelé naší školy zapojují do celostátního festivalu s názvem Den poezie. A dělají to neobyčejně rádi. Příprava je náročná, bere spoustu času. Ovšem výsledek nakonec vždy stojí za to.

projít na článek

Poezie železa – vernisáž je tady!

Slavnostní ocenění vítezů mezinárodní výtvarné soutěže Poezie železa a vernisáž vybraných děl proběhne ve čtvrtek 31. 3. 2023 ve foyer naší školy. Jste srdečně zváni na prohlídku.

projít na článek