Designová móda z druhé ruky? Dopřejte si luxus za rozumnou cenu

Každá z nás si jako malá přála být princeznou. Během dospívání se tyto sny postupně proměňují v trochu realističtější představu, že jednoho dne budeme vlastnit vysněnou kabelku od značky PRADA nebo Chanel a staneme se novodobými princeznami. Kabelky od luxusních značek jsou dnes symbolem luxusu a znakem úspěšné ženy. Jenže stejně, jako se inflace dotýká cen paliva nebo jídla, rostou i ceny luxusních komodit jako jsou právě designérské kabelky a boty. Jak si tedy splnit sen a přitom za vysněnou kabelku nenechat roční plat? Pozor na podvodníky Trh s luxusní módou je plný napodobenin, proto je třeba dávat pozor, kde své vytoužené kousky kupujete. Nejlepší jsou oficiální outlety daných značek, které prodávají certifikované zboží ze starších kolekcí. Tam je ale cena zboží stále poměrně vysoká. Pokud chcete zboží koupit na internetu, z pohodlí domova, i to je možnost, dejte ale pozor na bazary. Právě zde se často setkáte s napodobeninami, které běžný zákazník nemá šanci od originálu na první pohled rozlišit a na konci tak zbydou jen oči pro pláč. Kde tedy luxusní módu z druhé ruky pořídit? Na internetu vždy nakupujte jen od ověřených e-shopů, které mají dlouholetou tradici a týmy specialistů na dané zboží. Zaměřte se také na to, zda prodávají zboží s certifikátem a ideálně v původním balení s fakturou. Tam nikdy nešlápnete vedle a máte jistotu, že je zboží ověřené. Jedním z takových prodejců je například online starožitnictví AntikArt, kde v sekci luxusní oděvy a obuv objevíte zatoulané poklady. Najdete zde designérskou módu od světových francouzských, italských a jiných značek. Od luxusních kožešin, přes kabelky až po tyto jedinečné lodičky Christian Dior. Výhodou online starožitnictví je, že se zde setkáte s tzv. “vintage” kousky, které se dnes již neprodávají a jsou proto mnohdy cennější a velmi vyhledávané. Příkladem je třeba tato krásná kabelka značky Burberry přes rameno, kterou můžete zkombinovat s béžovým trenčkotem a bílými teniskami a vyrazit do města. Historie značky se odrazí v ceně Obecně platí, že čím má značka delší historii, tím je ve světě luxusní módy více ceněná. Nejvyšších cen nyní dosahují tradiční francouzské značky jako je Hermés, Chanel, Christian Dior, Yves Saint Laurent nebo Louis Vuitton. Do takových se dá dokonce i investovat a je možné, že kabelku od těchto značek za pár let prodáte za víc, než za kolik jste ji koupili (závisí to ale také na konkrétním modelu a stavu kabelky). Samozřejmě je třeba počítat s tím, že kabelka z druhé ruky nikdy nebude ve stoprocentním stavu. Když si to ale porovnáte s tím, kolik oproti novému modelu ušetříte, určitě se vyplatí pořídit raději zboží z druhé ruky v lepším stavu, než zboží úplně nové. Vintage kabelka má navíc určité kouzlo a příběh, které nový kousek nikdy nenahradí.

projít na článek

Nobelovu cenu za literaturu získal Francouz Patrick Modiano

Nobelovu cenu za literaturu získal ve čtvrtek francouzský spisovatel Patrick Modiano. Pár jeho děl bylo ve Francii zfilmováno. Patrick Modiano je miláčkem zejména francouzské literární kritiky. Obdržel už Goncourtovu cenu, Velkou cenu francouzské akademie

projít na článek

Deathwish Skateboards Fall 23

Novinky od Deathwish Skateboards. Designová série skate desek od JJ Villarda a spoustu dalšího. VÍCE ZDE. Článek Deathwish Skateboards Fall 23 se nejdříve objevil na Streetmarket.

projít na článek

Deathwish Skateboards Holiday 23

Novinky od Deathwish Skateboards. Designová série skate desek od JJ Villarda, Kirbyho kickflip z Uncrossed videa, bunda Wish Kings a spoustu dalšího. VÍCE ZDE. Článek Deathwish Skateboards Holiday 23 se nejdříve objevil na Streetmarket.

projít na článek

Fosilní móda zamořuje planetu a ohrožuje plodnost 

Existuje odvětví, které zhltá podobně vody jako farmaření a může za víc emisí než letecká a námořní doprava dohromady

projít na článek

AKCE: Vojenská taška - Šedá - Cordura - Helikon

Vojenská taška - Černá - Cordura Nová designová taška Cordura, která lze nosit jak přes rameno, tak připevněnou k batohu či opasku s MOLLE systémem. Hlavní popruh přes rameno je velikostně nast

projít na článek