Designové a funkční oplocení

Oplocení pozemků doprovází lidstvo snad stovky let. Samozřejmě že například před 400 lety neměli lidé ploty na takové úrovni jako máme dnes my, ale snahy o oddělení pozemků existují opravdu velmi dlouho, byť by šlo jen o pár tyček zapíchnutých v zemi. Asi si všichni pamatujeme ploty z pletiva, které se využívaly na venkově i ve městě. Další ploty byly vyráběny z dřevěných planěk, které se daly různě natřít a ozdobit třeba barevnými hrnečky, což vypadalo velmi hezky na chalupách. Chcete-li aby okolí vašeho domu nějak vypadalo a aby koncept domu zůstal zachován, je třeba tomu podřídit i výběr oplocení. V posledních letech jsou velmi oblíbené domy typu bungalov, které stojí samostatně, a proto musí mít každý dům svůj plot. Někteří lidé volí gabion. Gabionový plot vypadá tak, že do konstrukce z pozinkovaných drátů se vsypou menší kameny. Není přes něj vidět a nahoru se dají zasadit například netřesky, což vypadá opravdu luxusně. Jenže gabionový plot je velmi drahý. Dalo by se říct že jeho levnější variantou je plot z betonu. Proč zvolit beton? Protože nepropustí nejen zvědavé pohledy lidí okolo, ale vypadá dobře a není potřeba ho natírat tak jako dřevo. Zvyšuje bezpečnost a proto jej najdete u mnoha staveb. Zvažujete výstavbu plotu a začínáte uvažovat nad betonem? Je potřeba počítat s tím, že na realizaci betonového plotu je nutné oslovit firmu, protože betonové dílce jsou opravdu těžké a k montáži je zapotřebí těžké techniky a zkušenosti. Proto se do montáže nikdy nepouštějte sami. Betonové ploty v Olomouci realizuje několik firem, proto nebude těžké najít tu pravou. Vždycky sledujte reference, díky tomu budete vědět, jestli je firma solidní. Hledáte-li plot, který nebudete muset udržovat, je právě beton to pravé ořechové. Mít ho můžete za dobrou cenu a v kombinaci i s dalšími materiály, jako je například dřevo. Článek Designové a funkční oplocení se nejdříve objevil na Elasko.

  • Web: Elasko
  • Aktualizace: 12.3.2024
projít na článek

Nový plot MŠ Boskovice

Nový plot MŠ Boskovice Dokončily jsme první část oplocení na akci „Rekonstrukce Mateřské školky Boskovice“ The post Nový plot MŠ Boskovice first appeared on Kvalitní ploty a oplocení Olomouc a okolí.

projít na článek

Funkční lék na COVID-19

Pro někoho možná známá věc. Pro spoustu lidí stále novinka. Relativně funkční, ale nepropagovaný prostředek pro zmírnění příznaků a zkrácení léčby. Dago . .

projít na článek

Rotační absolutní snímače FS (funkční bezpečnost)

Prozkoumejte nabídku rotačních absolutních optických snímačů FS (funkční bezpečnost) společnosti Renishaw

projít na článek

Lineární absolutní snímače FS (funkční bezpečnost)

Prozkoumejte nabídku lineárních absolutních optických snímačů FS (funkční bezpečnost) společnosti Renishaw.

projít na článek

Rotační inkrementální snímače FS (funkční bezpečnost)

Prozkoumejte nabídku rotačních inkrementálních optických snímačů FS (funkční bezpečnost) společnosti Renishaw.

projít na článek