Dětská houpačka vás zabaví možná lépe, než Internet

Také pamatujete vesnické poutě, které již za socialismu dokázaly zcela pozměnit tamní atmosféru? Kdo z vás, dříve narozených, byl v té době ve věku vašich současných dětí či vnoučat, a týkala se vás povinná školní docházka, možná si vybavíte, že obrovskému zájmu se těšily zejména dětské houpačky. Na poutích to bývaly obvykle tzv. lodičky, docela obyčejná kovová konstrukce, připomínající vodní plavidlo, zavěšená na ocelových nosnících na středové ose, kterou bylo možno v extrémním případě téměř „přehoupnout“. Pokud jste se také někdy na lodičkách zhoupli, pak jste zřejmě dobře chápali, proč je houpání tak atraktivní zábavou. Nemuseli jste ten pocit dokázat popsat vědeckými metodami, bohatě stačilo, když jste se prostě svým rodičům a známým zmínili, jak báječné to je, a že byste si něco podobného přáli mít doma na zahradě. Proč ne? Dětské sny bychom měli plnit, pokud nejsou nesmyslné, nereálné a vysloveně negativní. Houpání je skvělé na psychiku i fyzickou zdatnost, zlepšuje koordinaci pohybů a orientaci v prostoru a údajně to má příznivý vliv i na mozek a nervovou soustavu. Houpání je i pro dospělé Jenže houpání není určené pouze pro děti. Mnozí dospělí se domnívají, že houpačka je dávno přežitý element, který přestává být zajímavý pro každého, úderem sedmnáctého roku života, kdy se chlapci zajímají více o dívčí sukně, než o takovéto „nesmysly“, jenže ono je to tak trochu jinak. Naopak, mnohem lepší zábavou, než vzít svou holku za ruku a dotáhnout ji k počítači, kde trávíte dlouhé hodiny virtuálním vražděním nepřátel, anebo pobytem na sociálních sítích, kde lidé mnohdy řeší skutečné nesmysly, je dojít na zahradu a jít se prostě zhoupnout. Třeba na výkyvnou houpačku pro dva, anebo se střídat na houpačce pro jednoho a přitom si vyprávět to, co vás zajímá ze skutečného, hmotného reálného světa, a ne z toho, co nám předkládají mobilní sítě a Internet. Článek Dětská houpačka vás zabaví možná lépe, než Internet se nejdříve objevil na Mevha.

  • Web: Mevha
  • Aktualizace: 17.6.2024
projít na článek

internet nebo Internet?

Co je správně? Je správně internet s malým „i“ nebo Internet s velkým „I“. Pro mnoho lidí znamená internet to samé co The post internet nebo Internet? first appeared on Co je internet?.

projít na článek

Jak funguje internet

Jak funguje internet? Na tuto otázku není úplně jednoduchá otázka. Kompletní popis toho, jak funguje internet, by zabral víc místa, The post Jak funguje internet first appeared on Co je internet?.

projít na článek

Vodafone spustil v Česku novou mobilní síť Cat-M pro internet věcí

Vodafone jako první v ČR spustil v Karlových Varech novou síť pro internet věcí nazvanou Cat-M, která za měsíc postupně pokryje většinu Česka. Signál Cat-M proniká přes zdi adalší překážky lépe než jiné mobilní technologie, [...] Článek Vodafone spustil v

projít na článek

Internet historie

Zajímala by vás historie Internetu? Jak vlastně tato celosvětová počítačová síť vznikla a jak se vyvíjela historie Internetu? Dnes je The post Internet historie first appeared on Co je internet?.

projít na článek

Dětský workout od Colmex s.r.o.

Moderní dětská hřiště myslí na důležitost rozvoje motoriky, pohybu a síly. Dětský workout patří na dětská hřiště jako doplněk k herním sestavám pro podporu pohybových aktivit dětí.

projít na článek