Dětský atelier Po stopách velkých mistrů II (Aktuálně jej neotevíráme, ale přijímáme děti od 12let do ostatních kurzů)

Dětský atelier je aktuálně možný pouze ve formě Základy kresby/malby Rodič + dítě (10-12let) společně.  (Od 12 let už lze samostatně). Kurzovné (redukované) je stejné pro rodiče i dítě. Máte doma malého umělce, kterému nestačí školní výtvarná výchova? V dětské dílně se děti seznámí zábavnou formou s výtvarnou tvorbou v průběhu dějin umění od pravěké jeskynní malby až po současnost a současně si vyzkouší různé techniky a přístupy. Témata se proměňují.. Začneme v období novověku, kde se seznámíme s renesančním pojetím perpektivy, kresby portértu, v dalším časovém skoku prozkoumáme barokní cit pro světlo a dynamickou dramatičnost a přes klasicistní čistotu a eleganci se dostaneme až ke zrodu moderních směrů koncem 19. století. Na této malé exkurzi do historie si procvičíme základní výtvarné techniky, zobrazovací přístupy, témata a žánry.  Pro koho: Pro děti ve věku 10 – 12 let, pro začínající i pokročilé. Techniky (výběr): Kresba – tužka, rudka, uhel, pastely Malba – akryl, tempery, vodovky Koláž, asambláž, monotyp Téma: (proměnlivé) seznámení se s historií zobrazování od pravěku po moderní přístupy rozvoj základních výtvarných kategorií (linie, kompozice, perspektiva) procvičování si různých výtvarných technik osvojení si základních uměleckých témat (zátiší, pojetí prostoru, portrét, abstrakce) fantazijní malba jako prostředek pro vyjádření emocí Kdy: úterý, středa Kresba/Malba PŘIHLÁŠKA ZDE The post Dětský atelier Po stopách velkých mistrů II (Aktuálně jej neotevíráme, ale přijímáme děti od 12let do ostatních kurzů) appeared first on AvvY Atelier výtvarné výuky.

projít na článek

Detský záhradný domček so šmýkalkou poteší vaše deti

Každý, kto má doma malé ratolesti vie, že deti sa veľmi radi zabávajú najmä na detských ihriskách, kde sa môžu dosýta vyhrať. Dostatok pohybu na čerstvom vzduchu je veľmi potrebný pre detský organizmus, veď nie je nič horšie ako keď sú deti naučené už od

projít na článek

Po stopách minulosti II. Příběh Prof. Milana Nakonečného

Druhá série projektu Po stopách minulosti, vás ve třech epizodách seznámí se životním příběhem známým českým psychologem, Prof. Milanem Nakonečným. A to od roku 1932, do Sametové revoluce 1989.

projít na článek

Sobotní odpoledne pro děti

Už z názvu je patrno pro koho byla tato akce určena. Přišly děti i dětičky. Byla pohoda a sranda. Bylo slyšet dětský smích, vidět radost nejen dětí.

projít na článek

OLEJOMALBA / AKRYL (alternativně)

Namalujete si obraz ve stylu starých mistrů, podle zadané předlohy i podle vlastních námětů. Zvládnutí klasické techniky malby a rozlišení postupů od ostatních malířských technik. Pro koho: Pro mírně a více pokročilé, počítá se už se zvládnutím základní

projít na článek

Po stopách minulosti: Příběh Aleny Popperové

 Čas uplývá, pamětníci vymírají. Po stopách minulosti: Příběh Aleny Popperové si bere za úkol zachytit jeden životní příběh poloviční židovky - pamětnice na dobu Protektorátu.

projít na článek