Díky 3 novým turistickým trasám se turisté již brzy dočkají tzv. Brdské hřebenovky dlouhé 120 km

Tři nové pěší trasy o celkové délce 13 km byly nově vyznačeny v Brdech. Nové trasy vznikly ve spolupráci spolku Brdy, Podbrdsko s Klubem českých turistů za podpory Středočeského kraje. Trasy vhodným způsobem doplňují stávající síť turistických značených tras v oblasti bývalého vojenského újezdu Brdy a zejména umožní vznik tzv. Brdské hřebenovky dlouhé 120 km. ...

projít na článek

Brdské stromsázení vysázelo na dva a půl tisíce stromů a proměnilo údolí v ovocný sad

Přes šest tisíc dobrovolníků dorazilo v sobotu do Jinců, aby se zapojilo do proměny lokality po zaniklé brdské obci Velcí. Na výzvu vojenských lesů a statků na druhém ročníku akce Brdské stromsázení vysázeli na dva a půl tisíce třešní, hrušní a jabloní.

projít na článek

Elektrárna Dlouhé stráně hlásí rekord, přes 25 tisíc návštěvníků za první pololetí je nejvíc od dob pandemie

Přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé stráně a další infocentra ČEZ slaví rekord, díky kterému se právem nadále řadí k největším turistickým magnetům v Česku. Dlouhé stráně navštívilo letos od ledna do června 25 305 lidí, což je 9 procent více než ve stejn

projít na článek

Koronavirus se daří na kanárech držet pod kontrolou

Kanárské ostrovy se těší poměrně dobré epidemiologické situaci s novým koronavirem. Stav je samozřejmě ovlivněn nižším turistickým ruchem než v jiných letech a také důsledným uplatňováním restriktivních opatření obyvatelstvem.

projít na článek

Je dovolená v Tunisku bezpečná?

Je dovolená v Tunisu bezpečná? To si pokládají čeští turisté, kteří uvažují o dovolené v této zemi. V důsledku minulých teroristických útoků klesly ceny zájezdů do tuniských destinací na samé dno a řada Čechů tak zvažuje, zda si do Tunisu zakoupit zájezd.

projít na článek

Na cestu – průvodce Kambodža

> Kambodža patří bezesporu k největším turistickým tahákům jihovýchodní Asie. Důvod je prostý: památky, moře a tradice tvoří ideální mix pro většinu návštěvníků.

projít na článek