Djembe - nejznámější hudební nástroj západní Afriky

Djembe, nebo také djimbe, jembe či yembe je jedním z nejznámějších hudebních nástrojů západní Afriky. Tento buben je pravděpodobně 400-800 let starý, má typický tvar poháru, je vyřezán z jednoho kusu dřeva a zakončen napnutou zvířecí kůží. 

projít na článek

Hudební večer

V sobotu 18.11.2006 od 17 hodin se konal Hudební večer v našem sboru, při kterém účinkovali děti a mládež z našeho sboru, kteří umí hrát na nějaký hudební nástroj, nebo rádi zpívají. Hostem tohoto večera byl bratr Jozef Gabovič s manželkou. 

projít na článek

Roháče Západní Tatry

O podzimních prázdninách (konec října 2022) jsme se vydali s dětmi a Janou na přechod západní části Západních Tater nebo-li Roháčů.

projít na článek

Návod na přípravu severoafrického nečaje Karkáde

Připravte si s námi tradiční nápoj českých čajoven – Karkáde nebo jinak ibiškový čaj se připravuje ze sušených rudých až rudofialových květů ibišku súdánského. Svůj původ má v zemích severní Afriky a jihovýchodní Asie a s oblibou ho pijí také v západní Af

projít na článek

Hudební večer 2008

V sobotu 15.3.2008 se uskutečnil již druhým rokem Hudební večer , při kterém mohli nejen děti předvést svůj dar hudby nebo zpěvu.

projít na článek

IYASA na festivalu Africa Live 2015 v ZOO Dvůr Králové

Přijeďte ve dnech 17. až 26. července do ZOO Dvůr Králové a zažijte festival Africa Live plný hudebních a tanečních vystoupení, poutavého vyprávění, afrických specialit, afrického umění a nostalgického promítání v letním kině. Hvězdou festivalu bude oblíb

projít na článek