Do Afriky?

Pokud nás láká cesta na černý kontinent , je na místě být dobře informovaní o lokalitě, kterou hodláme navštívit. Podmínky jsou na různých místech různé. Je potřeba se nechat očkovat a postupovat podle instrukcí pečlivě vybrané ověřené cestovní kanceláře. Nevydáváme se nikam sami! V turisty navštěvovaných oblastech jsme vítáni a snaží se zajistit nám maximální bezpečnost. Není ovšem vůbec dobrým nápadem odcházet někam pěšky sami. Takové sólo akce nemusí dobře dopadnout. Obzvláště v místech, jako jsou okrajové čtvrti Nairobi, Johannesburgu nebo Kapského města. Ještě větší riziko číhá ve státech centrální Afriky. Vždy využijeme služby zkušených odborníků cestovní kanceláře! Pozor na komáry! V těchto lokalitách mají turisté největší obavy ze špatné hygieny a nebezpečných nemocí. Největší hrozbou bývá tropická nemoc a malárie. Vybavit se musíme kvalitními repelenty, jíst vitamín B a dávat si pozor na dostatečné oblečení. Především, když zapadne slunce, řádí nebezpečný a obtížný hmyz nejvíce. Nosíme Dlouhé rukávy a kalhoty a nezapomínáme na ponožky. Pokud jde o trávicí problémy, v turistických oblastech není velké riziko. Jsou zde dobře vybaveni, strava je čerstvá a pokrmy dostatečně tepelně upravují. I když zde prý žaludeční problémy má méně turistů než v Asii, není od věci přibalit si pro jistotu vhodné léky. Jídlo je dobré Hlavně v Nairobi a Jihoafrické republice si prý pochutnáme. Vaří zde dobře. Na pobřežích hlavně ryby a ve vnitrozemí maso. A nejen hovězí, ale i pštrosí, antilopí či krokodýlí. Například v Kapském městě mají vyhlášenou specialitu tzv. bobotie . Mleté hovězí zapečené s chlebem a podávané v pikantní omáčce. Ubytování v národních parcích Jako všude, také v Africe najdeme ubytování skromnější i luxusnější. Krásné je bydlení v resortech národních parků. Jsou postaveny v přírodním stylu a velmi blízko jedinečné krásy africké přírody! Článek Do Afriky? se nejdříve objevil na Ecomont.

  • Web: Ecomont
  • Aktualizace: 16.5.2023
projít na článek

Solitér Tomeček posílá do Afriky o Tatru navíc

Čtyřiadvacátý dakarský start. Z toho desátý v řadě na Africa Eco Race. Tomáš Tomeček se znovu vrací do Afriky. Svůj Promet/Czechoslovak Group Team dokonce rozšířil ze čtyř Tater na pět. Výsledkové ambice si ale trojnásobný vítěz závodu tradičně nechává pr

projít na článek

Afrika bez předsudků

Zůstane převažujícím obrazem Afriky scenerie, ve které neexistuje nic než savany a postavy bez vlastního příběhu, jejichž štěstí je odstupňováno blízkostí k laskavému cizinci? Novinář Faloyin podobná schémata se sarkastickým humorem dekonstruuje.

projít na článek

Nejnebezpečnější zvířata Afriky

1. Buvol africký Ačkoli se to může zdát někomu neuvěřitelné, tento kopytník patří mezi největší zabijáky africké říše. Buvola afrického najdeme nejčastěji v savanách, nebo deštných pralesích. Největší populace obývá západ a střed Afriky. Buvoli jsou st

projít na článek

Africa Eco Race 2018 - Nejtěžší nemusí být nejdelší

Nejvíc písku, nejvíc dun, nejkrásnější scenérie, mauritánský přírodní úkaz zvaný Oko Afriky. Devátá etapa patřila k tomu nejlepšímu, co lze v současném dakarském závodění zažít. Je jasné, že tohle přesně sedělo Tomáši Tomečkovi a jeho stoprocentní Tatře.

projít na článek

Kontinentální pohár nanečisto - naši dorostenci si vedli skvěle v týmu Afriky!

Ve středu 6.6.2018 proběhla na Městském stadionu v Ostravě generálka na zářiový Kontinentální pohár. Nanečisto se zde místo špičkových světových atletů představili vybraní dorostenci a dorostenky z celé Moravy.

projít na článek