DO pojištění

DO pojištění je pojistný produkt, který kryje rizika související s výkonem funkce statutárních orgánů, jednatelů firem nebo třeba členů představenstva a dozorčí rady a také managmentu. Tyto osoby mívají ve firmách velké pravomoci a s tím je spojená i vysoká zodpovědnost. Je tak logické, že mohou svými rozhodnutími způsobit obrovské škody. Na rozdíl od zaměstnanců, kteří jsou chráněni zákoníkem práce a ručí za škody způsobené zaměstnavateli do výše 4,5 násobku průměrného platu, ručí do výše skutečné škody, tedy celým svým majetkem. Díky pojištění D&O, což je zkratka anglického Directors‘ and Officers‘ Liability Insurance, mohou členové orgánů vykonávat svou práci bez větších obav. Pro koho je D&O pojištění vhodné? I když panuje přesvědčení, že D&O pojištění je vhodné pouze pro velké korporace, tak bychom ho doporučili i pro střední a menší firmy, pro které by mělo být součástí zajištění jejich podnikatelských rizik. Co D&O pojištění kryje Pojištění D&O se standardně vztahuje na náhradu škody, za kterou odpovídá člen orgánu v důsledku nesprávného jednání při výkonu funkce. Spadají sem škody způsobené nedbalostí, chybami, nekonáním, nesprávným prohlášením a dalšími podobnými činy, čímž poškodí akcionáře, společníky, věřitele, zákazníky nebo orgány veřejné správy. Krytí se vztahuje nejen na finanční škody, ale také například na právní zastoupení. Další náklady které jsou v rámci toho pojištění hrazeny: odškodnění společnosti, náklady na šetření, náklady na záruku (kauci), pokuty a penále od veřejnoprávních institucí, náklady na zachování dobré pověsti, ručení za závazky společnosti v případě insolvence společnosti, odpovědnost za únik elektronických dat. Kolik to stojí Pojišťovny cení toto pojištění velmi individuálně. Každá firma je jiná, a tudíž není možné mít nějaké cenové tabulky. V Modul Servisu Vám rádi s pojištěním pomůžeme. Příspěvek DO pojištění pochází z Modul Servis s.r.o.

projít na článek

Pojištění odpovědnosti

Pojištění odpovědnosti je často opomíjené Jak říká naše Liduška ve videu, určitě jej doporučujeme mít Další informace najdete na stránce Pojištění odpovědnosti. Článek Pojištění odpovědnosti se nejdříve objevil na Imperial Vision.

projít na článek

Kde sjednat nejlevnější povinné ručení vozidel a havarijní pojištění?

Takzvané povinné ručení, správně pojištění odpovědnosti z provozu vozidla, je pro řidiče povinností. Oproti havarijnímu pojištění, které zůstává na dobrovolném rozhodnutí každého motoristy. Kdy se vám přece jen havarijní pojištění vyplatí a jak si vybrat?

projít na článek

Malý průvodce sjednáním cestovního pojištění

Chystáte se na dovolenou do zahraničí? Nezáleží na tom, kam konkrétně jedete, ale vždy se vyplatí sjednat si cestovní pojištění. Balíček pokryje náklady na hospitalizaci, na ošetření v místních lékařských zařízeních, náklady na převoz do The post Malý prů

projít na článek

Životní pojištění – krátkodobá vs. dlouhodobá rizika

Krátkodobá nebo dlouhodobá rizika? Co na to říká Luďa? Další informace najdete na stránce Životní a úrazové pojištění. Článek Životní pojištění – krátkodobá vs. dlouhodobá rizika se nejdříve objevil na Imperial Vision.

projít na článek

Jaké pojištění se vztahuje na elektromobil: Základní krytí a doplňkové pojištění

Zdroj foto: envato Vlastnictví elektromobilu zahrnuje také odpovědnost za jeho pojištění. Stejně jako u konvenčních vozidel, i elektromobil by měl být řádně pojištěn, aby byla zajištěna ochrana jak pro vás, tak pro ostatní na silnici. Zde je přehled zákla

projít na článek