Do Rakouska za očistnou Pancha-karmou

Jak známo, Ajurvéda je jedním z nejstarších léčebných systémů, který si dnes i v Evropě získává čím dál více příznivců. A nemusíte za ním nutně jezdit do Indie, odkud pochází. V srdci Alp, nad romantickým údolím Thiersee, je vyhlášený léčebný resort Sonnhof, kde o klienty pečují ajurvédští lékaři, terapeuti, maséři a kuchaři, kteří sem za tímto účelem přišli z daleké Indie. Ti se tady prvotřídně postarají o očistu vašeho těla i mysli. Domů se vrátíte s lehkou hlavou i o několik kilogramů lehčí.

projít na článek

Nejkrásnější cyklostezky Dolního Rakouska

Dolní Rakousko, nebo také Dolní Rakousy (německy Niederösterreich) je spolková země na severovýchodě Rakouska. Hlavní městem je Sankt Pölten (s poněkud prazvláštním českým názvem Svatý Hypolit).

projít na článek

Sölden 4 - letos poslední z výjezdů na ledovec

Opět jsme využili prázdnin ve školách a vyrazili na lyže do Rakouska.

projít na článek

Tyrolsko na kole

Tyrolsko (německy Tirol) je spolková země na západě Rakouska. Hlavním a největším městem Tyrolska je Innsbruck. Velkou část území Tyrolska zabírají Alpy.

projít na článek

Zillertal a Zillertal Arena – horská cyklistika s lyžovačkou na ledovci

Zillertal (údolí řeky Ziller) je jedno z nejhlubších údolí Rakouska, které dalo název Zillertalským Alpám – části Alp s hojným výskytem ledovců.

projít na článek

Neziderská cyklostezka – na kole po slunečné straně Rakouska

Neziderské jezero (v Rakousku mu říkají Neusiedler See) je po Balatonu druhé největší stepní jezero ve střední Evropě. Jeho maximální hloubka nepřesahuje dva metry a v důsledku toho je i poměrně teplé. Cyklostezka, která je okolo jezera vybudována, se jak

projít na článek