Dobří, ale nerozumní lidé

Jiří Vacek Někteří lidé, kteří působí zevně velmi etickým dojmem, nevědí často, kam patří. Vlivem vlastních vnitřních nečistot, které pouze zatlačili do podvědomí místo, aby je rozpustili, mají zastřený rozum a nejsou proto schopni správně rozlišovat mezi dobrem a zlem a mezi tím, co nás k Bohu přivádí nebo od něho odvádí. Často podléhají falešné představě, že zlo neexistuje nebo nemá moc či vlastně není ani zlé, že stačí zlé lidi milovat a oni se změní. Pak se stávají obětí nejrůznějších podvodníků, kteří jejich neodůvodněnou důvěřivost zneužívají pro své zlé cíle. Nejvíc k moci pomohli nacistům nebo komunistům právě tito lidé svou nepravou, falešnou, nerozlišující láskou. Jejich působení se samozřejmě projevuje i v duchovní oblasti, kde se dopouštějí mnohého zla právě proto, že je nedokáží rozpoznat. Nevědí, kam patří, ale snaží se udržet svou nepravou nezaujatost a povýšenost. Tím se ve skutečnosti staví na stranu zla.

projít na článek

Případ dobrých lidí

Jiří Vacek Existují lidé, kteří jsou, zevně pozorováno, dobří ve smyslu etičtí. Dokonce i věří v Boha, ale jejich víra je bez skutků. Netouží po Bohu, neusilují o spojení s ním. Jsou spokojeni sami se sebou. Nedělají přece nic zlého. Často jsou přísluš

projít na článek

Lidé kvůli drahým energiím přestali větrat

Lidé během letošní zimy omezili větrání ve svých domácnostech. V důsledku toho na sobě mohou lidé pozorovat vyšší únavu, pálení očí nebo dušnost.

projít na článek

Opravdu umí všichni psi plavat?

Mnoho lidí se mylně domnívá, že všichni psi umí plavat. Někteří z nich jsou od přírody dobří plavci, ale spousta z nich ne. Pojďme se společně podívat, jak to vlastně mají naši čtyřnozí přátelé s plaváním! Na první pohled se může zdát, že každý pes umí pl

projít na článek

Audiovizuální technika je nepostradatelná součást dnešní doby

Je běžně známo, že lidé si informace zapamatují lépe, pokud při jejich příjmu využívají více smyslů. Výzkum pedagogů a dalších vědců potvrdil, že lidé si dokážou vybavit:

projít na článek

Další dušička...

V posledních dnech se mi podařilo nakontaktovat zase dalšího člověka, který o jakési protézce přemýšlí. Mám z toho neskutečnou radost! Lidé nacházejí moji diskuzi na lide.cz a tak doufám, že i tyhle stránky budou přínosem. Moc bych si to přála!

projít na článek