Domácí kardiozóna a co do ní patří

Když se řekne kardio, většina si možná vybaví obraz posilovny plné běžeckých pásů a eliptických trenažérů. Můžete mít vlastní kardio zónu přímo v pohodlí vašeho domova? Ano, je to možné, a dokonce i bez nutnosti investovat do drahých strojů. Prvním nezbytným prvkem je prostor. Vyhraďte si v domě nebo bytě místo, kde se můžete věnovat kardiovaskulárním cvičením bez omezení pohybu. Může to být kout v obývacím pokoji, předsíň, nebo i ložnice, pokud máte dostatek místa. Dále je vhodné investovat do kvalitního cvičebního podložky. Ta nejenže chrání vaše klouby při cvičení, ale také chrání podlahu před poškrábáním nebo opotřebením. Cvičení na podložce může zahrnovat skvělé kardiovaskulární aktivity, jako jsou skákání se švihadlem, dřepy nebo planking, zároveň ale podložka tlumí i zvuk a dopady, takže si nebudou stěžovat případní sousedi pod vámi. Kromě toho je velmi oblíbenou kardio činností i běh. Běhat se dá i na místě nebo s různou kombinací cviků, návody i celé cvičební programy jsou k dispozici na internetu, s různými cvičebními rutinami pro kardio trénink. Od tanečních cvičení po HIIT (High-Intensity Interval Training), možností je mnoho. Samozřejmě i domů si můžete pořídit běžecký pás, je ale dobré vědět, že se z něj nestane jen další věšák na prádlo. Jedná se přeci jen o větší investici, která by měla dávat smysl. Jestliže jste nadšený běžec a chcete pás doma pro trénink třeba když je venku nevlídné počasí, je to rozumné. Pokud jste ale nikdy neuběhli více jak pár metrů, je možná vhodnější s nákupem počkat a věnovat se zlepšování kondičky. Najděte si takovou činnost, která vás baví a cítíte se při ní dobře. Při domácím tréninku vás nikdo a nic neomezuje, nemusíte se ohlížet na otevírací hodiny nebo obsazenost strojů. Zkuste běh na místě, tanec, tabatu nebo jakékoli jiné cvičení, které vám přinese radost. Právě ta je klíčem k úspěchu a dlouhodobým výsledkům.

  • Web: Faceman
  • Aktualizace: 4.3.2024
projít na článek

Domácí prací prášek

Stačí jen pár surovin a můžete si vyrobit domácí prací prášek a možná si pročtěte, co obsahuje váš normální prací prášek. RECEPT NA DOMÁCÍ PRACÍ PRÁŠEK CO OBSAHUJÍ PRACÍ PRÁŠKY? NEKUPUJTE ZAJÍCE V PYTLI! DOMÁCÍ TABLETY DO MYČKY RECEPT a pokud chcete jít

projít na článek

Pálivé domácí papričky

Již tento víkend se můžete těšit na domácí papričky s domácím knedlíkem. Přivezeme i domů!!...

projít na článek

Z MČR družstev vezeme stříbro, na soupeřově domácí půdě jsme vlastně tak nějak neprohráli

V sobotu 17. září vyvrcholila na stadionu pražské Dukly letošní domácí soutěž družstev. Na Mistrovství ČR jsme přijeli jako obhájci mistrovského titulu z posledních tří let a jako čerstvý, již čtyřnásobný vítěz extraligy. Naším cílem bylo samozřejmě uspět

projít na článek

Humpolec otevírá nejen domácí autokrosovou sezónu 2022

Po zimní pauze zahajuje sezóna autokrosu v Humpolci, kde odstartuje nejen domácí mistrovství, ale také FIA Zone Central Europe a kartkrosový Mascom Cup.

projít na článek

Tiskl jsem zase jednu fajn domácí fotosérii

Tisknul jsem domácí foto výstavu The post Tiskl jsem zase jednu fajn domácí fotosérii first appeared on FOTOOBRAZY Praha.

projít na článek