Dovolená jak jí vypočítat

V minulém článku jsme se věnovali pravidlům čerpání dovolené a v tomto navazujeme na samotný výpočet nároku na dovolenou. Abyste si dovolenou spočítali správně, měli byste vědět: jaká je roční výměra dovolené, když pracujete na plný úvazek kolik hodin dovolené jste si v daném roce již vyčerpali kolik jste odpracovali týdnů v daném roce jaký je váš týdenní úvazek v hodinách Výpočet dovolené Dovolenou si pak můžete jednoduše vypočítat dle následujícího vzorce: (týdenní úvazek v hodinách × roční výměra při plném úvazku v týdnech) − počet hodin vyčerpané dovolené = počet hodin zbývající dovolené pro daný kalendářní rok Informace o zbývající dovolené by měla být součástí výplatní pásky. Veškeré informace včetně již vyčerpané dovolené vám také poskytne mzdová účetní vašeho zaměstnavatele. Pokud ale u zaměstnavatele nepracujete celý kalendářní rok, máte nárok pouze na poměrnou část dovolené. Znamená to tedy, že vám za každý odpracovaný týden vznikne nárok na 1/52* dovolené (* kalendářní rok má 52 týdnů). Výpočet dovolené při zkráceném úvazku V případě, že u zaměstnavatele pracujete na zkrácený úvazek, tak je výměra dovolené krácena s ohledem na směny, které odpracujete. Pokud tedy pracujete pouze na poloviční úvazek, máte nárok pouze na poloviční výměru dovolené. Za předpokladu, že plný úvazek u zaměstnavatele činí 40 hodin týdně, výměra dovolené je dle Zákoníku práce minimálně160 hodin za rok (20 dní). To znamená 13,33 hodin za každý odpracovaný měsíc, což činí v přepočtu 3,07 hodin za každý odpracovaný týden. Pokud pracujete na poloviční úvazek v rozsahu 20 hodin týdně (4 hodiny denně), výměra dovolené je taktéž poloviční tzn. 80 hodin za rok (20 dní). To znamená 6,67 hodin za každý odpracovaný měsíc, což činí v přepočtu 1,54 hodiny za každý odpracovaný týden. Článek Dovolená jak jí vypočítat se nejdříve objevil na HRdirect.

projít na článek

Celozávodní dovolená

Wetest Pneu Celozávodní dovolená Vážení zákazníci. V období od 27.12.2023 29.12.2023 bude v naší společnosti probíhat celozávodní dovolená. Článek Celozávodní dovolená se nejdříve objevil na Wetest Pneu.

projít na článek

Dovolená

Vážení přátelé a kamarádi Oznanuj že ode dneška 23.12 do 06.01.2020 - dovolená. Přeji Vám krásné prožití svátků.

projít na článek

Prodej travel domén

V rámci úklidu portfolia nabízím cestovatelské domény. Na některých je obsah a menší návštěvnost. dotovanadovolena.cz + dotovana-dovolena.cz dovolenakorfu.cz + dovolena-korfu.cz dovolena-spanelsko.cz dovolenabulharsko.cz dovolenaitalie.cz faliraki.cz feth

projít na článek

Celozávodní dovolená 2023

Ve dnech 17.7.- 28.7. 2023 proběhne celozávodní dovolená. Více informací Čtěte více Článek Celozávodní dovolená 2023 se nejdříve objevil na KOS.

projít na článek

Návrat po mateřské a rodičovské dovolené: Na co mám nárok?

Mateřská dovolená a rodičovská dovolená jsou stále často zaměňované pojmy, přičemž, jednoduše řečeno, je jejich účelem primárně péče o dítě.

projít na článek