Dovolená v Egyptě

Zřejmě bychom jen stěží hledali rozporuplnější destinaci, než je Egypt. Plusy střídají mínusy a naopak. Kdo si však tuto zemi zamiluje, jistě se jí jen tak snadno nevzdá. Krásné hotely nabízejí spoustu atrakcí a úžasných služeb včetně skvělého jídla a pití. Spoustu turistů také lákají výlety do pouště, projížďka na velbloudu či návštěva starodávných divů světa v Gíze. Než se však do této země, která ve vás jistě zanechá vzpomínky na celý život, vydáte, pamatujte na pár zásadních pravidel. U čeho zbystřit Každopádně, ať už se vydáváte do této historií opředené země poprvé nebo již poněkolikáté, vždy si musíte dát na určité věci pozor. Pro cestu do Egypta vždy potřebujete platný cestovní pas, kterému neskončí platnost dříve, než za šest měsíců po vašem návratu. Nutné vízum většinou opatří cestovní kancelář, pokud cestujete takzvaně na vlastní pěst, pak jej vyřídíte na egyptské ambasádě. Do této země je zakázáno přivážet jakékoliv potraviny, ale třeba také alkoholické nápoje, drogy zbraně nebo pornografii. Za takovýto přečin můžete být odsouzeni až k trestu smrti. Pozor na stravu I když je místní strava pestrá a v mnohém láká, často se zde turisté potýkají se zažívacími problémy. Určitě se vyvarujte jídel připravených na ulici či mimo hotel, kde jste ubytováni. Rozhodně není doporučováno jíst syrovou zeleninu, vodu z kohoutku nedostatečně tepelně upravené maso či ryby. Pokud milujete cinkající led ve sklenici, i toho se raději vzdejte. Vše představuje zvýšené riziko nákazy infekcí, se kterou se váš organismus dosud nemusel potkat, a dovolenou byste si rázem přestali užívat. Pro tyto případy mějte po ruce vhodné léky z českých lékáren. Dostatečný pitný režim Egypt je země vyznačující se horkým a suchým počasím, což způsobuje zvýšené pocení, vedoucí v extrémních případech k dehydrataci. Mějte proto stále při sobě láhev s vodou, samozřejmě balenou a originál zavřenou. V restauraci si můžete dát bez obav připravené horké nápoje, jako jsou káva či čaj, v kamenném obchodě také můžete koupit balenou vodu místních značek. I když jste na dovolené, snažte se mírnit s konzumací alkoholu, zejména v horkém dni, případně jej také dostatečně zapijte čistou vodou. Alkohol a káva či tein odvádějí vodu z organismu, a tak je nutné ji v dostatečném množství opět dodávat. Článek Dovolená v Egyptě se nejdříve objevil na Neurokyme.

projít na článek

Celozávodní dovolená

Wetest Pneu Celozávodní dovolená Vážení zákazníci. V období od 27.12.2023 29.12.2023 bude v naší společnosti probíhat celozávodní dovolená. Článek Celozávodní dovolená se nejdříve objevil na Wetest Pneu.

projít na článek

Švarc se v Egyptě blýsknul třetím místem

Český triatlonista Přemysl Švarc se v závodě Afrického poháru v Hurghádě v Egyptě blýsknul třetím místem. Získal body do žebříčku a bude mít klid na další přípravu. Druhý český reprezentant Tomáš Řenč doběhl na 15. místě. Olympionik Jan Čelůstka bojoval v

projít na článek

Dovolená

Vážení přátelé a kamarádi Oznanuj že ode dneška 23.12 do 06.01.2020 - dovolená. Přeji Vám krásné prožití svátků.

projít na článek

Prodej travel domén

V rámci úklidu portfolia nabízím cestovatelské domény. Na některých je obsah a menší návštěvnost. dotovanadovolena.cz + dotovana-dovolena.cz dovolenakorfu.cz + dovolena-korfu.cz dovolena-spanelsko.cz dovolenabulharsko.cz dovolenaitalie.cz faliraki.cz feth

projít na článek

Celozávodní dovolená 2023

Ve dnech 17.7.- 28.7. 2023 proběhne celozávodní dovolená. Více informací Čtěte více Článek Celozávodní dovolená 2023 se nejdříve objevil na KOS.

projít na článek