Dozorčí rada kontrolovala hospodaření minulého roku

Dozorčí rada APaČ se sešla 28. května v Prádelně a čistírně Jihlava. Členkám byly předloženy k nahlédnutí veškeré účetní dokumenty Asociace za uplynulý účetní rok. Loňské hospodaření skončilo mírnou ztrátou 3 603 Kč.  Výnosy APaČ v roce 2023 tvořily zejména členské příspěvky, konference INTERCLEAN, aktivity partnerství, vzdělávání a certifikace. Náklady byly vydávány převážně za uspořádání konference INTERCLEAN, činnost sekretariátu a za vzdělávací aktivity, mezi které nově patří i organizace networkingové akce TexTalk na podporu udržitelnosti oděvů a APaČ Road Show zabývající se prevencí fyzické a duševní kondice pracovníků prádelen a čistíren. Dozorčí rada ve složení Hana Šabatková, Irena Filipová a Dana Štěpničková provedla kontrolu předložených účetních dokladů a neshledala neshody v hospodaření. Zpráva Dozorčí rady je umístěna v členské sekci ZDE a bude předložena na jednání Kolegia 3. října 2024 v rámci programu konference INTERCLEAN 2024. Asociace prádelen a čistíren ČR Článek Dozorčí rada kontrolovala hospodaření minulého roku se nejdříve objevil na APAČ.

projít na článek

Silná koruna: co ji způsobuje a jaký má dopad?

Česká měna prolomila koncem minulého týdne kurzovou hranici 23,90 korun za euro a je tak nejsilnější od roku 2008 (přechodně byl kurz pod 24 korunami také v únoru 2011, to ale nemělo dlouhé trvání).

projít na článek

Portfolio dluhu USA: Kam s ním?

Cena zlata se v závěru minulého týdne dostala těsně pod hranici 1200 dolarů. Stačilo k tomu vyjádření úředníků FEDu, kteří vydali doporučení směrem k vedení, aby došlo ke zvýšení úrokových sazeb v červnu tohoto roku. Chtělo by se říct: „Jak málo stačí k o

projít na článek

Světová rada: ČR byla za 1Q na pátém místě v nákupech zlata

Česko bylo za první čtvrtletí letošního roku na pátém místě na světě v nákupech zlata. Česká národní banka (ČNB) ho nakoupila pět tun, loni za stejné období skončila šestá se dvěma tunami. Centrální banky byly už tradičně největšími nákupčími zlata vůbec.

projít na článek

Legislativní novinky 2022-2023 Mgr. Jan Zahálka

Záznam přednášky o dění v legislativě uskutečněné během OPTY 2023 Během březnového veletrhu OPTA 2023 jsme zorganizovali velice zajímavou přednášku o dění v profesní legislativě během minulého a letošního roku, včetně očekávaných změn. Podívejte se na záz

projít na článek

Hlášení dohod nebo otevírací doby o svátcích? Známe absurditu roku 2024

V rámci vyhlaování Firmy roku a Živnostníka roku se vyhodnocují také dvě ankety: Absurdita roku věnující se byrokratickým nesmyslům a Zlatý paragraf o přínosných změnách. Odborným garantem obou je Hospodářská komora ČR.

projít na článek