Duševní zdraví a psychohygiena

V posledních prosincových dnech se na našem gymnáziu v semináři základů společenských věd uskutečnila přednáška o duševním zdraví, přednesená MUDr. Petrem Šilhánem, Ph.D., primářem psychiatrického oddělení Fakultní nemocnice Ostrava. Většina z nás si v běhu všedních dnů na důležitost duševního zdraví a psychohygieny ani nevzpomene anebo se jimi zabývá až v okamžiku, kdy se pověstné ucho džbánu utrhlo.

projít na článek

Duševní zdraví

Duševní poruchy zabíjejí čtyřikrát víc Čechů než před deseti lety, praví současné medicínské statistiky. Duševní zdraví je složka lidské osobnosti, o kterou je v dnešním uspěchaném a přetechnizovaném světě potřeba začít aktivně pečovat. Většina z nás si n

projít na článek

Středoškolský sněm

V pondělí 22. dubna 2024 se konal Středoškolský sněm v budově Nové radnice Magistrátu hlavního města Prahy. Hlavním tématem zasedaní bylo duševní zdraví. V první části se studenti seznámili s činností Středoškolského sněmu a jeho budoucími plány. Následov

projít na článek

Dny duševního zdraví

Využijte příležitosti dozvědět se více o duševním zdraví.

projít na článek

Duševní vlastnictví a pracovněprávní vztahy

Seminář je zaměřen na problematiku vytváření předmětů duševního vlastnictví v rámci pracovněprávních vztahů a na podmínky následného nakládání s nimi.

projít na článek

Čchi-kung pozitivně mění život

Čchi-kung pozitivně mění život Čchi-kung je klíčem ke zdraví a dlouhověkosti. Již v krátkém čase se začne pozitivně měnit váš život, zlepšovat zdraví, přinášet stabilita, jasnost a vhled do vašeho života. Přirozeným způsobem se začnete cítit lépe, a tak:

projít na článek