Dýňová polévka z dýně Hokaido

Dýně mají v kuchyni mnohostranné využití a jejich velkou výhodou je, že se dají uskladnit na dlouhou dobu. Dýně Hokaido jsou v poslední době velmi oblíbené pro svoji příjemně sladkou, oříškovou chuť. Při nákupu dýně Hokaido si dobře vybírejte. Zralá dýně by měla být pevná a sytě zbarvená, slupka by měla být tvrdá a hladká. Nedozrálé dýně nemají chuť, příliš staré dýně jsou moc vláknité a bledé.Čtěte dále a dozvíte více o tom, jak připravit polévku z dýně hokaido.

projít na článek

Dýňová polévka

Dýně Hokaido se od pradávna pěstuje na Dálném východě, odkud se rozšířila do Ameriky, její prapůvod však můžeme nalézt v Nové Anglii. Dýně Hokaido je bohatá na vitamíny a minerální látky, zastoupeny jsou: vápník, hořčík, fosfor, draslík, vápník, beta-karo

projít na článek

Jak zpracovat dýně hokaido

Dýně hokaido na rozdíl od klasické české dýně nenarůstá do gigantických rozměrů, mívá v průměru okolo 10–30 centimetrů, a tak je její zpracování mnohem příjemnější. Dýně hokaido má oranžovou, někdy zelenou nebo žíhanou barvu, příjemně aromatickou dužninu,

projít na článek

Dýně hokaido

Název dýně hokaido zní docela cizokrajně. Říká vám to něco? Díky obsahu dobře stravitelného polysacharidu je tato dýně velice léčivá a vhodná pro lidi s oslabenou slinivkou a pro diabetiky. Obsahuje vitamíny B1, B2, B3, beta-karoten, minerální látky a dra

projít na článek

Dýně hokkaidó – zázračný plod nejen v prevenci vzniku rakoviny

Obliba dýně Hokkaidó neustále stoupá nejen kvůli její sladké a lehce oříškové chuti. Původní název Hokkaidó se počeštil do dnešní podoby Hokaido. Příznivce zdravého životního stylu jistě potěší zdravotní benefity, … | Chrudimka.cz

projít na článek

Zaštipování hokaida

Dýně hokaido milují kompost. Sazeničky do něj stačí vsadit někdy v květnu, když už nehrozí mrazy (takzvaně po zmrzlících), a pak občas zalévat. Pokud je kompost na slunci, bude se jim obzvlášť dařit. A když kompost nemáte, tak stačí navršit kopec zeminy i

projít na článek