Efektivně a rychle aneb naučte své děti přirozenému přemýšlení

Jednou si tím projde každý z nás. Děti je důležité naučit nejen vypořádání se s životními úskalími, ale i školní docházkou přinášející dítěti prvotní disciplínu. Proto bychom neměli své ratolesti nechávat zalezlé u počítačů či mobilních telefonů. Měly by umět svět pochopit takový, jaký je, motivovat je pro případnou potencionální profesi a rozvíjet jejich schopnosti, dovednosti, zdravé myšlení a morální hodnoty. Není nic smutnějšího než zanedbané dítě. Nemáme na mysli děti ze sociálně slabších rodin s nízkými platy. Naopak to bývají děti z rodin bohatších, jejichž rodiče zabřednou, věnují se kariéře a na rodinu jim čas nezbyde. Vše, co si dítě přeje, mu je koupeno. Stává se tak izolované od společenského světa. Dítěti nikdo jiný ideály tohoto světa nepředá. Proto se dítěti věnujte co nejvíce! Podporujte nejen dítě, ale i sebe Důležité je, abyste se k učení motivovali společně. Když dítěti ukážete, že daná látka zajímá i vás a obohatíte se ještě o další informace nějakou zábavnou formou – například dokumentem o přírodě a zvířatech – dítěti to nepochybně pomůže a bude ho učení bavit. Na co nedosáhnete ani vy, na to tu jsou talentovaní Dejme tomu, že nemáte nadání na počty. Pokud se v rodině nenachází někdo s takovými schopnostmi a nerozumí matematickým počtům, zaplaťte svému dítěti doučování. Bude jedničkářem ve škole. Bonusem je pak rozvíjení mysli a logického myšlení, které je nezbytně nutné podporovat. Nejdůležitějším aspektem je dítě podporovat a důvěřovat mu. Když přinese ze školy pětku, nezačínejte křičet a dítěti vštěpovat do hlavy, že je hloupé. Naopak mu ukažte, že ho chápete a pomozte mu obtíže překonat. Vzpomeňte si na své školní roky, kdy jste ze školy byli dennodenně vystrašení. A co víc – hlavně z rodičů, jejichž verdikt ovlivnil, zda si půjdete hrát s kamarády na hřiště či ne. Článek Efektivně a rychle aneb naučte své děti přirozenému přemýšlení se nejdříve objevil na Lelkoun.

  • Web: Lelkoun
  • Aktualizace: 16.8.2023
projít na článek

DEN DĚTÍ ANEB SPORTUJEME PRO AFRIKU II

Úterý 30. 5. 2023 od 14.00 do 17.00 na školním hřišti Matičního gymnázia Zveme širokou veřejnost na dobročinné sportovní odpoledne pro děti a jejich rodiče pořádané naší školou, které se koná u příležitosti Mezinárodního dne dětí.

projít na článek

Nejlepší wellness hotely pro děti aneb kam na baby-friendly wellness?

Zatímco zamilované páry pravidelně navštěvují oblíbené wellness hotely, rodiče s dětmi se často musí spokojit s penziony. Řada wellness v Čechách se na rodinné pobyty nezaměřuje. My vám ale přinášíme ty nejlepší hotely, kde si užijete wellness s dětmi. Ne

projít na článek

Podle čeho vybírat ideální elektro autíčko pro děti?

Dětská elektrická autíčka patří mezi velmi oblíbený typ hraček. Podle čeho vybrat to správné? Které parametry jsou při nákupu skutečně důležité? Elektrická autíčka jsou hračkami pro děti, které baví všechny malé motoristy. Pomáhají jim posilovat sociální

projít na článek

Google BERT: lepší porozumění transformátorům významu

Google BERT je aktualizací vyhledávacího algoritmu. Jejím smyslem je lepší implementace transformátorů významu, a tím pádem vyšší porozumění vyhledávače přirozenému jazyku. Bude BERTík významný? A jak rychle penetruje jazykovou džungli?

projít na článek

DĚTI POMOHLY DĚTEM aneb KUŘE V AKCI

Na únorové schůzce Školního parlamentu jsme se jednohlasně rozhodli podpořit projekt Pomozte dětem 2024 a zúčastnili se jako dobrovolníci 26. ročníku sbírky pro děti s nelehkým osudem.

projít na článek