Exekuce: pokud zaplatíte za dlužníka, exekutor Vám peníze nevrátí

Mylně se domníváte, že pokud zaplatíte za dlužníka exekutorovi, aby Vám nezabavil Váš majetek, který by předmětem exekuce být neměl, že Vám exekutor nebo věřitel Vaše peníze vrátí. Peníze můžete soudně vymáhat pouze na dlužníkovi.

projít na článek

Jak vznikne exekuce?

V tomto článku vám zodpovíme spoustu otázek týkajících se exekucí. Například: Jak exekuce začíná? Co předchází exekučnímu řízení? Oznamuje exekutor uvalení exekuce na vaši osobu? Rádi byste se bránili, ale nevíte jak na to?

projít na článek

Kdo je exekutor a jeho činnosti

Exekutor vykonává exekuce podle exekučního řádu. Jde o svobodné právnické povolání. Exekutoři jsou zavázáni Exekutorské komoře.

projít na článek

Exekuce na družstevní byt

Dříve exekuce na družstevním bytě nepředstavovala žádný problém, teď Vás exekutor může připravit o střechu nad hlavou. Toto vyplývá z novelizace zákona č. 120/2001 Sb., o soudních exekutorech a exekuční činnosti (exekuční řád). (více )Příspěvek Exekuce na

projít na článek

Od ledna přibyla nová možnost jak předejít exekuci

Dlužíte peníze a bojíte se soudního jednání a exekuce? Jste v situaci, kdy nemůžete splácet své závazky včas a nevíte, kdy budete moci znovu začít splácet? Pokud takovouto situaci neřešíte, pak může snadno dojít na exekuci. Pakliže patříte mezi lidi, kteř

projít na článek

Co dělat, když na vás udeří exekutor?

Půjčili jste si peníze a nezvládáte splácet nebo jste se dostali do finanční tísně a hrozí Vám exekuce? Obraťte se na odborníky na řešení exekucí s letitou praxí.

projít na článek