Fáze krize v podnikovém prostředí

1)Fáze symptomů V této fázi se začínají projevovat první příznaky nějakého nesouladu a narušení rovnováhy mezi podnikatelskými charakteristikami – posláním, filozofií, hodnotami a cíli. Tyto příznaky bývají většinou nenápadné a těžko rozpoznatelné, nejprve jsou většinou vidět na nižších hierarchických pozicích. Lidé je většinou neberou vážně, protože nesignalizují nějaké akutní ohrožení a dané příznaky nepůsobí naléhavě. Málokdo tak začne domýšlet důsledky začínajících problémů. Díky tomu se tato fáze také často přehlédne, protožeprvotní příznaky jsou často ignorovány a nedávají se do souvislostí. Je však dobré, pokud dokážeme krizi v této fázi zachytit. Můžeme se na její průběh připravit nebo zastavit její průběh či ji dokonce odvrátit. 2)Akutní fáze V této fáze už se počáteční příznaky nesouladu prohlubují. Dochází zde k poškození zájmů firmy a k ohrožení budoucího vývoje firmy. V této fázi už následky tohoto narušení nejdou odvrátit. Je důležité tedy zjistit v čem je podstata narušení rovnováhy, jaké jsou příčiny daného narušení a jaké to má následky. V akutní fázi je důležité zejména rychlé a konkrétní jednání, dlouhé analýzy jsou zde už zbytečné 3)Chronická fáze V této fázi se snažíme znovu získat ztracenou rovnováhu. Tu můžeme získat několik způsoby: nápravou obnovou renovací radikální změnou V této fázi je důležité si ujasnit, čeho chceme dosáhnout, jaký je náš cíl. Dále řešíme,jak toho cíle chceme dosáhnout a jakými nástroji. Poté si připravíme harmonogram, jak časový tak i obsahový a také si připravíme jednotlivé varianty, jak chceme daného cíle dosáhnout 4)Fáze vyřešení krize V této fázi zase získáme podnikatelskou rovnováhu a stabilitu. Důležitá je hlavně perspektiva získané rovnováhy. I když se nám krize podaří vyřešit dobře a jen s malými ztrátami, měli bychom být pořád ve střehu, aby se krize nevrátila. Znovuzískání rovnováhy bychom měli ověřovat měřitelnými parametry a dále sledovat situaci, abychom mohli zachytit první symptomy budoucích krizí. Článek Fáze krize v podnikovém prostředí se nejdříve objevil na Poslední vrchol.

projít na článek

Cyrrus k aktuální krizové situaci v USA

Tak se nám to v ekonomice pěkně mele, Krize v ČR je správnou platformou pro diskuzi. I když lépe by bylopsát na serverech - Krize v USA, Krize v Eurozóně, Krize středního věku.

projít na článek

Ikaros: Víme, jak z krize ven!

Krach nízkonákladové letecké společnosti SkyEurope, neustále se prohlubující krize v ČSA – to jsou indicie toho, že ekonomická krize se nevyhýbá ani letecké dopravě. Aby se letečtí dopravci uživili a mohli lépe konkurovat levnějším autobusům, hledají stál

projít na článek

Krize honila ve Tvrdonicích

Magazín Krize v ČR se rozhodl pro čtvrtý podnik v rámci Přeshraničního sportovního poháru postavit svůj vlastní tým.

projít na článek

4 fáze růstu rostliny konopí

Rostliny konopí procházejí řadou fází, jak rostou a dozrávají, tato různá růstová stádia vyžadují různá množství světla, živin a vody. Je důležité znát tyto fáze a jak dlouho každá trvá, abychom věděli, co rostlina potřebuje a kdy. Vědět, kde se vaše

projít na článek

Sumo vánoční besídka. Tým Krize opět bez medaile.

Tradičně příkladná organizace akcí Přeshraničního sportovního poháru, skvělí lidé a zábava. Krize s malým "k" byla tuto sobotu poražena a v tomto ohledu zvítězil každý, kdo se zúčastnil.

projít na článek