Fermentace: zdroj přírodního zdraví který si připravíte doma

Kniha Fermentace z nakladatelství Grada vás okouzlí už na první pohled. Její autorka Holly Davisová se o fermentaci zajímala už v době dospívání, kdy nechávala v prádelníku své matky fermentovat nakládanou zeleninu, sýry a nápoje. Dnes po letech je uznávanou šéfkuchařkou, která pracuje s přirozenými potravinami a spoluzakladatelkou zdravého rychlého občerstvení Iku Wholefood v australském Sydney. Toto je její druhá kniha. S autorkou se setkáte na fotografiích hned na prvních stránkách knihy, kterou věnovala své dceři Indii. V úvodu knihy autorka píše: Příprava většiny kvašených potravin je překvapivě jednoduchá a aktivní práce při tom nezabere příliš času. Knihu v předmluvě komentuje Sandor Ellix Katz,který je autorem knihy Síla přírodní fermentace. S autorkou knihy se spřátelil, spojil je přístup k jídlu a podobné myšlenky. Autorka také dodává, že: Pokud jste v této oblasti nováčky, doporučuji vám zvolit jeden fermentovaný výrobek a věnovat mu plnou pozornost, dokud si v péči o něj nevytvoříte vlastní rytmus. Jakmile se kvašení stane součástí vašeho života, pokračujte v experimentech, dokud nenajdete ty, které rozezpívají vaše srdce a žaludek. Fermentované jídlo je již dopředu natrávené přítomnými mikroorganismy. Jeho textura a chuť se mění a mohou se uplatnit živiny, které by pro nás jinak nebyly dostupné. Tam, kde je to možné, může kvašení z ingrediencí, jež jím procházejí, také odstranit toxiny. sssp.getAds([ { "zoneId": 226896, /* unikátní identifikátor reklamní zóny */ "id": "ssp-zone-226896", /* ID elementu, do kterého se vypisuje reklama */ "width": 970, /* maximální šířka reklamy v zóně */ "height": 210 /* maximální výška reklamy v zóně */ } ]); Kniha je rozdělena do několika kapitol /Aktivace, Osídlení, Nakládání, Naočkování, Kynutí, Zrání, Nasolení/, slovníčkem a rejstříkem. Jsou zde destíky receptů, z nichž mě například velmi zaujal recept na klasické kimči. K receptům jsou přiloženy i fotografie pokrmů, podrobné rozpisy ingrediencí a doporučení autorky, které vychází z jejích bohatých zkušeností. Věřím, že vás kniha o fermentaci zaujme na první pohled a chuť kvašených potravin si zamilujete. Autorka: Holly Davisová Datum vydání: 04. 11. 2021 Katalogové číslo: K507 ISBN: 978-80-271-3152-5 Formát / stran: 185×250, 272 stran Jazyk: Čeština ● Knihu z pohodlí domova můžete objednat zde Pokud chcete knihu darovat ještě do letošních Vánoc, objednávejte do 17. prosince Jana Kunová

projít na článek

FERMENTACE-KVAŠENÍ

FERMENTACE-KVAŠENÍ GASTROINOVACE.cz redakceFERMENTACE POTRAVIN JE TRENDY ROKU 2023 The post FERMENTACE-KVAŠENÍ first appeared on GASTROINOVACE.cz.

projít na článek

Bylinky pro každého. Jak pěstovat, ošetřovat, používat

Zajímáte se o pěstování bylinek, používáte je v kuchyni nebo se chystáte založit bylinkový záhonek? Pak máte v rukou tu správnou knihu. Jak uvádí předmluva, kniha by vás chtěla pozvat na výpravu do pozoruhodného světa bylinek. Na této cestě nejen poznáte

projít na článek

Umění: objasněno 100 mistrovských děl a co znamenají

V předmluvě knihy se píše: Kniha se zabývá stovkou mimořádně rozdílných uměleckých děl. Některá lze snadno poznat, jiná tak známá nejsou, ale u všech zkoumáme a odhalujeme, kde, proč, kdy a jak byla vytvořena. Ve všech případech jde o pozoruhodné práce. O

projít na článek

Chilli papričky a zdraví zázrak, který Vás postaví na nohy

Kryštof Kolumbus chtěl ušetřit. Nahradil drahý pepř chilli papričkami a nevědomky způsobil revoluci v oboru chilli papričky a zdraví. Chilli papričky obsahují látku zvanou kapsaicin, která dává papričkám jejich charakteristický mírně až intenzivně pálivý

projít na článek

Zůstaňte doma

Prosíme klienty, aby v měsící dubnu a květnu minimalizovali opravdu na minimum návštěvy na naší pobočce. Také prosíme o maximální spolupráci co se týče případných poruch. Nejprve vždy zkuste vyřešit problém sami. Nejčastěji totiž stačí vytáhnout z elektri

projít na článek