Firmy, které našly díru na trhu

Jsou firmy, které jsou známé po celé zemi ale mnohdy i za jejími hranicemi. Znáte nějakou takovou firmu? Co třeba Plzeňský Prazdroj, Škoda auto, KOH-I-Noor a samozřejmě další firmy, které prorazily v zahraničí. V tomto článku si připomeneme některé z těchto firem, které se prosadily jak u nás, tak třeba i v zahraničí a dělají naší zemi čest. · Moira Firma založená v roce 1991 se jmenovala Alae Lupuli a jejím cílem bylo vyvíjení a vyrábění prádla pro výkonnostní sportovce. Sám zakladatel firmy Mario Vlček několik let experimentoval a vyráběl vybavení pro sportovce do extrémních klimatických podmínek. První výrobky pod názvem Moira vznikly až o několik let později. Firma byla založená právě proto, že zakladatel byl nadšeným sportovcem, který pociťoval nedostatečnou vybavenost v oblasti věcí na horolezectví a další sporty. · Bamboolik Bamboolik je ryze česká firma, která by se dala nazvat rodinnou. Je vzorem udržitelného rozvoje a odpovědného podnikání, zaměřuje se především na šití látkových plen pro děti a také na věci pro moderní ekologickou domácnost. Plenky jsou šité z bambusových vláken a jsou nejen opravdu funkční ale také i krásné. · Tilak Tilak je další firma, která šije outdoorové oblečení. Jedná se o firmu založenou Romanem Kamlerem, který měl podobně jako zakladatel Moiry problém sehnat potřebné vybavení a začal si je šít sám. První byl spacák a teď je jeho firma známá a oblíbená i v Japonsku. Tato firma je specifická hlavně tím, že všechny výrobky šijí v České republice, konkrétně v Šumperku, kde je šijí české švadleny. · KOH-I-NOOR Český velikán v oblasti uměleckých, školních a kancelářských potřeb, který je proslavený i v zahraničí. Výrobky KOH-I-NOOR seženete skoro všude ve světě bez problémů. Podnik byl sice založen ve Vídni (1790) ale posléze byla výroba přesunuta do Českých Budějovic a od té doby probíhá zde. Výrobky od této firmy jsou ve světě opravdu ceněny a mají několik ocenění. Článek Firmy, které našly díru na trhu se nejdříve objevil na Janbo.

  • Web: Janbo
  • Aktualizace: 15.7.2023
projít na článek

Pozvánka pro české firmy o podnikání v Rakousku

Přemýšlíte o možnostech podnikání vRakousku? Chtěli byste se dozvědět více o zdejším trhu, výhodách, příležitostech či finanční podpoře pro zahraniční firmy? Chtěli byste si osobně popovídat se zástupci rakouské státní agentury na podporu podnikání? Využi

projít na článek

Tor Browser zaplátoval díru v doplňcích

Firefox a Tor Browser již nepůjde napadnout přes podvržení aktualizace doplňků...

projít na článek

Recenze Xiaomi Mi Band 2: spousta nevyužitého potenciálu

Doba úplně jednoduchých nositelností je už prakticky pryč. Xiaomi se svou první verzí Mi Bandu udělalo celkem velkou díru do světa poměr cena/výkon byl totiž skvělý. Nyní je na trhu nějakou tu chvilku k dostání Mi Band 2, který by měl navázat na svého př

projít na článek

Čas na nový sport – začni s jachtingem!

Hledáte vhodný sport pro své děti? Chcete, aby u něj vydržely celý život, našly partu kamarádů a podívaly se do světa? Vyberte si právě jachting!

projít na článek

Společnost Favorit získala 70 miliónů

Od roku 2011 se pozvolna snaží firma Favorit Czechoslovákia, vzkřísit zašlou slávu jízdních kol z minulého tisíciletí. Internetová společnost C2H Michala Mičky do rozvoje společnosti investuje 70 miliónů korun, čímž získá ve firmě třicetiprocentní podíl.

projít na článek