Gabina Fárová // FOTOGRAFIE

6. 9. 30. 10. 2019   O autorce Gabina Fárová (*1963 v Praze). Vystudovala obor fotografie na Střední grafické škole v Praze, 1982 1984 byla fotoreportérkou družstva Fotografia a působila i jako manekýnka. Mezi roky 1986–1990 studovala FAMU. Je spoluzakladatelkou družstva Radost vydavatelství časopisu POST. Vystavuje doma i v zahraničí. Fotografie Gabiny jsou ve několika českých a v několika světových uměleckých kolekcích.   Jáchym Topol o Gabině Fárové   Gabina Fárová, fotografka, vykřičená tím, že se zapletla s krásou.Gabina pracuje v letitých cyklech, přičemž ráda využívá výkonných fetišů z osobního arsenálu. Tak v Posouvání své úchvatné modelky tvrdošíjně snímá optickou čočkou v dřevěném rámu z ateliéru Josefa Sudka a k ustrnutí je občas přiměje použitím matrice jazzové desky z pozůstalosti svého tatínka, Libora Fáry.V cyklu Kaleidoskop rozmetává nahá těla v donekonečna se měnící lidskou mandalu, vířící až kamsi do vesmíru. V souboru Manévry zas nechává božské vodní nymfy poněkud rizikově mazlit se i válčit s tlupou zpustlých vojáčků. Přátelská i drsná Gabina s nahými těly pracuje s bravurou, zděděnou i po starých mistrech. Patří k nim i takový vyznavač půvabu, jakým byl Alfons Mucha. A ač to snad není jejím záměrem, činí tím náš roztěkaný svět, obyvatelnějším. z textu Poselství na věky Oleg Homola   fotografka Gabina Fárová    V dnešní době, kdy je obsedantní neurózou lidstva fotit všechno, všude a pořád,-je lehce mystické dílo Gabiny Fárové ostrůvkem mimo čas a prostor. Svoji autorskou tvorbu realizuje klasickou mokrou cestou. Teď by se hodila vyčpělá úvaha “opravdickej fotograf fotí na filmy”, ovšem Gabina toho o technice mnoho nenamluví.Když už o své práci něco řekne, tak je to z úplně jiného soudku: “Více měně si myslím, že fotografovat neumím, je to spíš jako nutnost, kterou v sobě člověk má a nemůže se jí vyhnout…”    www.gabiafarova.com The post Gabina Fárová // FOTOGRAFIE first appeared on Q studio.

projít na článek

Úžasné: Fotografie štěňat pod vodou

Známý fotograf z New Yorku Seth Casteel nafotil zajímavé fotografie podvodních psů. Fotografie ho zanedlouho proslavily tak, že se rozhodl nafotit nové, ale tentokrát se štěňaty. Na úžasné fotografie mazlíčků pod vodou se můžete podívat v naší galerii. Fo

projít na článek

Pískování fotografie pomocí UV-pískovací folie

Názorná ukázka jak vypískovat fotografie. Fotografii je nutné nejdříve převést a upravit do polotónu (novinové tisku) a do negativu pomocí grafického programu jako je Corel Draw nebo Gimp atd. 0:25: osvícení UV fotocitlivé folie 1:25: ruční vymytí osvíce

projít na článek

Fotografie z koncertu Linhart & Štěpánek v Praze v Kaštanu

Tento koncert jsme si užili opravdu mimořádně. Děkujeme M artinovi Myslivcovi za fotografie!  Celá fotogalerie zde .

projít na článek

Fotografie z Jazzdocku (4.2.2014)

Fotografie z únorového koncertu v Jazzdocku si můžete  prohlédnout ve fotogalerii.  Malá ochutnávka zde, děkujeme Petře Okrouhlíkové (29x)!

projít na článek

Fotografie z koncertu v Kaštanu

Fotografie z koncertu s kapelou 29 Saiten v pražském Kaštanu (sobota 12.5.2012) si můžete prohlédnout na serveru mahudba.cz . Jejich autorem je Martin Myslivec, kterému patří moje velké poděkování.

projít na článek