Gödelův teorém, řešení v etnickém jazyce

Lidské jazyky se vyvíjely z emočních jazyků zvířat - rozvojem hlasivek a variability zvuků. Lidské symbolové poznávací a rozhodovací systémy (jazyky) umožňují posouvat  kvalitu života v souladu zvukových a zápisových jazyků. Zdrojem pro řešení je obecná věta v matematice a v hudbě. Formulovat podobnou větu v etnickém jazyce vyžaduje vstup do dějin vzniku a možností ZVUKU. Biblický příběh naplnil svůj potenciál - a zdegeneroval. Nezbytnost nového příběhu je zřejmá. A kupodivu vychází z jedinečnosti naší mateřštiny, podmíněné vytvořením DIAKRITIKY (dvojicí Hus + Komenský) = emočních doplňků k latinským písmenům. 

projít na článek

SOUTĚŽE V ANGLICKÉM JAZYCE „CLICK ON!“

Dne 29. 11. 2023 odpoledne se v počítačové učebně na budově prvního stupně konal další ročník oblíbené soutěže v anglickém jazyce „Click On!“ Letos se jí zúčastnilo 17 žáků 5. `ročníku naší školy.

projít na článek

Školní olympiáda vanglickém jazyce

Dne 1.2.2024 se na naší škole uskutečnila školní olympiáda v anglickém jazyce. Zúčastnili se jí žáci z 2.stupně, kteří byli rozděleni do 2 kategorií: 6.-7.ročník a 8.-9.ročník. Na obě kategorie čekal poslech s porozuměním, popis obrázku a mluvení k vybran

projít na článek

Matičák 12/2023

OBSAH: Úvodník ZŠ Matiční podporuje ZOO Ostrava Logická olympiáda 2023 Podzim očima žáků IV. B Soutěž v anglickém jazyce Click On Abeceda peněz Participativní rozpočet Pébéčko 2023 Prima pokusy ve III. B Svět Komenského ve Fulneku (V

projít na článek

Mapei Systémové řešení

Mapei | Systémové řešení Mapei | Systémové řešení Katalog 2016

projít na článek

Vyhlášení výsledků recitační soutěže AJ

Kdo si počká, ten se dočká … Minulý týden proběhlo slavnostní vyhlášení vítězů školního kola recitování v anglickém jazyce, které se konalo na jaře.  

projít na článek