Gran Canaria získala 15 modrých vlajek za čistotu pláží

Již po třicáté se rozdě lovaly modré vlajky za čistotu pláží a přístavů a Gran Canaria samozřejmě při tom nemohla chybět. Vždyť na tomto ostrově se nachází jedna pláž, která od roku 1988 nikdy při udílení nechyběla a vlajku vždy získala - pláž El Inglés v Maspalomas.  

projít na článek

Nová letecká spojení na Gran Canaria

Zimní sezóna začala, zájem turistů o Gran Canaria trvale roste a na to samozřejmě reagují letecké společnosti. Na letiště Gran Canaria bude tuto zimu nově létat 18 linek. 

projít na článek

Na pláži Melenara na Gran Canaria bylo vráceno do moře šest zachráněných želv

Celkem padesát mořských želv dorazilo  v roce 2016 do Centra pro ochranu přírody a její obnovu na ostrově Gran Canaria.  Nejvíce poraněných želv bylo nalezeno v pobřežních vodách Gran Canaria, čtyři jsou z vod poblíž ostrova El Hierro a tři od La Gomera. 

projít na článek

Výročí invaze Francise Drake na Gran Canaria

Pokus o dobití Las Palmas, který se odehrál dne 6.října 1595, se zapsal do dějin ostrova Gran Canaria a celého Španělska. Součástí snahy o ovládnutí Gran Canaria bylo i vylodění Angličanů v Atguineguínu a jejich vyhnání původním kanárským obyvatelstvem. 

projít na článek

Gran Canaria chce být cílem pro triatlon, cyklistiku a běh

Gran Canaria Tri, Bike & Run je nová značka propagující ostrov Gran Canaria jako cíl pro triatlon, cyklistiku a běh. Všechny potřebné informace naleznou zájemci na webu www.grancanariatribikerun.com.

projít na článek

V únoru se na Gran Canaria konají cyklistické závody

Ve spor tovním  kalendáři  ostrova Gran Canaria se v únoru 2018 objevil nový cyklistický závod. Koná se pod názvem  EPIC GRAN CANARIA   a jeho součástí je i noční závod v Maspalomas.

projít na článek