Granule pro kočky

Jak dobře víte, kvalitní výživa je pro kočku velmi důležitá. Nejenže lze díky správnému krmení potlačit určité zdravotní problémy nebo předejít nemoci, ale existuje i přímá závislost mezi výživou a kvalitou (a délkou) života. Krmivo pro kočky je možné vybírat jak podle rasy, tak podle značky krmiva. Jako krmivo se nejčastěji využívají granule, ale i další druhy krmení pro kočky. Každá kočka je jiná, a proto jí může vyhovovat a chutnat něco jiného. A tak než najdete granule, které vašemu mazlíčkovi budou vyhovovat po všech stránkách, může to chvíli trvat.

projít na článek

Jak vyvolat porod u kočky

Vyvolání porodu u kočky se zpravidla provádí vzhledem ke zdravotním komplikacím u březí kočky. Vyvolání porodu by vždy mělo být provedeno veterinárním lékařem.

projít na článek

Sisal jako škrabadlo pro kočky

Škrabadlo je důležitou součástí výbavy každé kočky žijící v bytě. Čím vyšší škrabadlo, tím líp. Nejen že si zde kočka obrušuje své drápky, ale uplatní tu i své horolezecké nadání a bude příst blahem z rozhledu, který se jí naskytne. Kočky totiž milují vyv

projít na článek

Jak usnadnit život kočkám v zimě?

Kočky jsou teplomilní tvorové, kteří aktuální zimu nemají zrovna v lásce. Pokud jste zrovna majitelem kočičího mazlíčka, měli byste kočce dopřát maximální péči, v ideálním případě si i venkovní kočky vezměte domů. Můžete totiž předcházet mnohým nebezpečím

projít na článek

Zánět oka u kočky

Některé kočky bývají poměrně náchylné na problémy s očima. U takovýchto koček se pak objevují záněty, slzení, hnisavý sekret, zarudlé oči, případně výhřev třetího víčka.

projít na článek

Šáchor pro kočky

Šáchor se u nás pěstuje jako pokojová květina, v jižních zemích ale roste i volně v přírodě. Druh "Zumula" je vhodný pro kočky, které tuto rostlinu s oblibou konzumují.

projít na článek