Restaurant Ungelt se vyznačuje heslem Fish & Gourmet. Nabízíme ty nejlepší pokrmy z ryb a mořských plodů. Tentokrát se zaměřím na zpracování ústřic. Doporučuji k nim mangold s kaviárem avruga. Příprava omáčky na gratinování 3 x žloutek 100gr přepuštěného másla šťáva z půlky citronu cayenský pepř, sul Nasekaná petrželka 30g creme fraiche V misce smíchejte žloutky, citronovou šťávu a pepř. Misku dejte na hrnec s horkou vodou a šleháme do chvíle, než se nám hmota zdvojnásobí. (pozor, aby se vejce nesrazila). Potom za stálého šlehání pomaličku přiléváme teplé máslo. Odstraníme z vodní lázně, přidáme nasekanou petrželku a creme fraiche. Příprava mangoldu: ½ stroužku česneku 100 g nakrájeného baby mangoldu Olivovy olej Vedle na olivovém oleji orestujeme na drobno nakrájený baby mangold s nasekaným česnekem. Příprava ústřic: Ustřice uvolníme od stěny a všechnu vodu z nich si slijeme do kastrůlku. Vodu z ustřic přivedeme k varu, vložíme do ní z lastury vyjmuté ustřice a na mírném ohni minutku povaříme. Do připravených prázdný lastur dáme lžíci připraveného mangoldu, zblanžírované ustřice a přelijeme, připravenou omáčkou. Zapečeme pod grilem do zlatova. Nakonec přidáme kaviár. Pokud chcete ochutnat čerstvé ryby a plody moře, neváhejte s návštěvou Restaurantu Ungelt. Jsme v samém srdci Prahy, kousek od Staroměstského náměstí, v kouzelném dvoře Týn. The post Gratinované ústřice s mangoldem a kaviárem avruga appeared first on Restaurant Ungelt.
Svatomartinské husí hody v Caffe Opera 8.11.-13.11.2022 Předkrm Domácí paštika z husích jatýrek, portského vína dekorovaná kaviárem z černého rybízu a naším kváskovým chlebem..189 Kč Polévka Husí vývar, masové knedlíčky, zelenina a krupicové nočky s libeč
projít na článekObranyschopnost našeho organismu je neuvěřitelně variabilní a zároveň křehký regulační systém. V podzimních plískanicích je víc než kdy jindy důležité o tento systém pečovat. Jak to udělat nejlépe? A není na podzim už pozdě? Lidský imunitní systém je vel