Gravel: revoluce v cyklistice

Kolo s netradičním jménem, na které si ale cyklisté pomalu začínají zvykat. Patří k nejnovějším trendům v cyklistice a je to takový kříženec mezi horským a silničním kolem, který skvěle zastoupí roli obou z nich.Na první pohled by vás ani nenapadlo, že se jedná o nějakou novinku, gravel totiž nevzbuzuje žádnou velkou pozornost. V čem se tedy liší? Jejich kouzlo spočívá hlavně ve všestrannosti. Do rámu můžete nasadit jak kola se silničními plášti nebo galuskami, tak i širší terénní pneumatiky. Pouhou výměnou kol tak získáte stroj, který si poradí i s méně náročným terénem. Pro spoustu cyklistů tak gravel představuje příjemný kompromis pro široké využití.A podle čeho gravel poznáte?má široké pláště, které často přesahují limit mezinárodní cyklistické federace pro cyklokrosová kola (33milimetrů)kvůli velikosti pneumatik je přední i zadní vidlice širšíkolo je celkově robustnější a pevnější, aby si lépe poradilo s jízdou v terénuve srovnání s klasickým silničním kolem nabízí pohodlnější sed díky odlišné geometriividlici má položenou výše, což mu dodává stabilitu při větší rychlostiScott Speedster Gravel 20 Obrovskou výhodou gravelu ve srovnání s horským kolem je dynamičtější jízda. Je na zvážení každého cyklistu, do jakého terénu se vydá vždy pamatujte na pevné vidlice, s nimiž přece jen nelze absolvovat vše, co vám dovolí horák. Ten zvolte na horské sjezdy nebo kořeny a kameny. S hladkými pláštěmi zase snadno vykouzlíte silniční kolo a můžete si užít vyjížďku po asfaltu.Pokud jste tedy milovníky lehčího terénu, ale rádi ho občas vyměníte za hladké silnice, gravel je pro vás to pravé. Přijďte si ho vybrat k nám do prodejny Cyklo Elem nebo se nechte inspirovat v našem webovém katalogu a zažijte letos cyklistiku jinak.The post Gravel: revoluce v cyklistice appeared first on CYKLO ELEM.

projít na článek

Rocky Mountain Solo Carbon

Je libo gravel? Pure gravel? Rocky Mountain Solo Carbon je čistokrevný gravel zrozený pro nekonečná dobrodružství! Montážní příprava, kam se podíváš umožňuje vybavit tenhle gravel nespočtem brašen a doplňků.

projít na článek

gravel Rocky Mountain Solo Alloy 50

Gravel biky frčí a kanaďan není pozadu. Rocky Mountain Solo Alloy 50 je dostupnější brácha karbonové verze se stejnými vychytávkami!

projít na článek

Nový gravelbike Rocky Mountain Solo Carbon

Kanadský Rocky Mountain přichází s novým gravel bikem, který nese jméno svého předchůdce Solo. Rocky Mountain nabízel Solo ve verzi s hliníkovým rámem, nově přichází i s verzí v karbonu. Solu nechybí nic, co odolný gravel potřebuje.

projít na článek

Gravel jízdní kolo Superior X-ROAD Comp 2018 (56cm/L)

Popis:Gravel-Silniční kolo Superior X-ROAD Comp modelové řady 2018 nabídne mnoho Km za málo penež. Vyladěné kolo do šotoliny, lehkého terénu díky své geometrii se vůbec neztratí na silnici a krásném rovném asfaltu. Rychlé a stabilní kolo na pevných osách,

projít na článek

Gravel jízdní kolo Author AURA XR 5 2021/22 (56cm)

Popis:Vyšší model skupiny gravel kol nese označeníAura XR5. Je určen jezdcům, kteří chtějí kombinovat jízdu, jak po zpevněném terénu, tak si zkusit kros. Univerzální lehké kolo, které dokáže kombinovat oba tyto stylyjízdy.Komponentová sadaShimano GRX 400

projít na článek