Hádanka pro bystré. Poznej slavného TV hlasatele! Na fotce je ještě mladý. Pro lidi nad 40 to bude hračka

Když byste někomu dnes z generace Z řekli slovní spojení „televizní hlasatel“, nejspíš by na vás nechápavě zíral a nevěděl, co si pod tím představit. Před třiceti lety ale byli tito lidé nedílnou součástí vysílání, když oznamovali, co se zrovna objeví na obrazovce. Pamatujete si ještě nějaká jména?

projít na článek

Hádanka pro bystré: Poznáte malého blonďáčka s kytarou? Vyrostl z něj nejkrásnější český zpěvák. Už víte?

Tento sympatický a charismatický zpěvák býval kdysi roztomilým klučíkem. Na úvodní fotografii byste jen těžko poznali, že v dospělosti bude snem mnoha žen, které budou šílet, jen co se vysloví jeho jméno. Poznáte, o kterého slavného zpěváka jde?

projít na článek

Filmová hádanka: Poznej dle fotky scénu ze klasického českého filmu! Zná ho každý. Chytrým stačí sekunda

Největší česká herecká esa si zahrála v hudební komedii, kterou si oblíbili diváci napříč generacemi. Režisér nechal herce mnohdy improvizovat, možná právě proto vznikl tento klenot české kinematografie.

projít na článek

Filmový kvíz: Poznej roztomilého osmdesátníka. V mládí byl krásný a hrál prince v superslavné pohádce

Zub času člověk nezastaví, nicméně někdo má to štěstí, že i „na stará kolena“ vypadá dobře. To se rozhodně dá říci o slavném pohádkovém princi, kterému sice přibyly vrásky, ale ty jen podtrhly jeho charisma, které jako mladý klučík trochu postrádal. Pozná

projít na článek

Filmový kvíz: Poznej, ze kterého českého filmu pochází tento záběr? Natáčení přerušila strašná tragédie

Tento film slavného slovenského režiséra Juraje Herze úplně nepatří mezi jeho skvosty. Věděli to jak jeho fanoušci, tak náhodní diváci i samotný režisér. Doba byla ale těžká, a tak si žádala činy, se kterými by člověk za normálních okolností nevyrukoval.

projít na článek

Hej mistře, vstaň bystře: Rybova Česká mše vánoční rozezní Koncertní síň sv. Ducha v Krnově

KRNOV | Česká mše vánoční je skladba Jakuba Jana Ryby, která byla napsána v roce 1796. Tato skladba je velmi populární a stále se hraje v mnoha kostelech v České republice. Foto: Plakát akce Českou mši vánoční můžete znát pod názvem Hej mistře, lidově se

projít na článek