Hlavní město SAE Abu Dhabi

Místem, které byste při návštěvě SAE neměli minout, je hlavní město Emirátu Abu Dhabi, jenž je zároveň i nejbohatším městem země. Toto město bylo dříve pouze chudé bydliště beduínů. Najednou však nastal objev ropy a z neznámého chudého městečka se stalo obří velkoměsto. Hlavním lákadlem je určitě luxus a obrovské množství mešit, které najdete skoro na každém rohu. Toto město však příliš nevyniká památkami starými stovky let, jako je tomu u Emirátu Sharjah. Mezi nejstarší a nejvzácnější památky patří Starý palác, který je starý přes 200 let. Za navštívení stojí určitě i slavná Corniche street, která je dlouhá 8 kilometrů a je tak velkým lákadlem pro turisty. Poblíž této ulice stojí Stará pevnost z roku 1793, která je pro veřejnost uzavřena. Zahrada s nádvořím je však turistům otevřena po celý den i večer. Nyní slouží jako dokumentační historické centrum. Dalším velkým lákadlem je jako v ostatních emirátech samozřejmě nakupování. Tento Emirát je špička ve službách a prodeji. Abu Dhabi však skrývá mnoho dalších parků a atrakcí. Jednou z nich je i skanzen, který vám poodhalí tajemství starých beduínů, kteří osidlovali toto místo před mnoha lety. Dále se můžete projít po velmi známé promenádě, která vám nabídne hřiště, parky, pláže, bary a restaurace. Byla zde také pořádána světově známá soutěž Redbull Air race, která přilákala desítky tisíc lidí. Někdo tento luxus moc nemusí a radši okusí zdejší tradici. I tento úkol pro náročnější dokáže Emirát Abu Dhabi splnit. Na západě se ukrývá přes 50 vesnic, velké písečné duny, romantické oázy s palmami a křišťálově modrou vodou. Jedna z oáz se nazývá Al Ain a stala se oblíbeným lákadlem pro turisty. Poblíž pak narazíte na archeologický park Hilli, kde jsou představovány nálezy ještě z doby bronzové. Dále pak stojí za navštívení nejvyšší hora Emirátů Džabal Hafít, která je vysoká 1160 metrů. Abu Dhabi nabízí luxus, ale i nepoznanou přírodní krásu, kterou překonává mnoho sousedních Emirátů. Ale každý Emirát má něco, co ten druhý nemá a tak je těžké říkat, který je nejlepší. Proto se doporučuje udělat si na každý den výlet do jednoho ze sedmi krásných Spojených Arabských Emirátů. The post Hlavní město SAE Abu Dhabi appeared first on Laciná dovolená.

projít na článek

F 1 GP Abu Dhabi Party to feature Calvin Harris & P!nk

Zapomeňte na brzdu a vydejte se s námi za formulemi na plný plyn! Už na konci listopadu se jede závod v pulzující Abu Dhabi.

projít na článek

FORMULA 1 ABU DHABI & 3x GOLF

Velká cena Formule 1 v Abu Dhabi, večerní show a 3x golf to vše na vás čeká v listopadu 2018!

projít na článek

Severní tour + Las Palmas

A co uvidíte? To nejlepší ze severu ostrova Gran Canaria, posuďte sami!  Sopečný kráter  Bandama -  město  Arucas  s katedrálou  - přístav  Puerto de las Nieves  - torzo skalního monumentu  Dedo de Díos  - město Agaete - bývalé hlavní město Gáldar - banán

projít na článek

Východní tour

A co všechno uvidíte? TOP z východní části Gran Canaria.  Historické město biskupů - údolí obydlených jeskyň a mandloní - město mlýnů cukrové třtiny - svatyně a obětiště předšpanělských obyvatel - první hlavní město ostrova - městský akvadukt - sopečný kr

projít na článek

Kodaň – Dánská perla

Kodaň (dánsky Kobenhavn, anglicky Copenhagen) je hlavní a největší město Dánska. Je to příjemné město, které je svou architekturou a atmosférou přesně mezi městy skandinávskými a městy evropskými.

projít na článek