Hlédání smyslu života Martin Šmídke

Značnou část mládí a nemálo dílu dospělosti, jsem mimo jiné, zasvětil hledání smyslu života. Né tak ze zvědavosti, ale z potřeby. Život tady na planetě mi nějak nedával smysl. Proč se neustále střídá radost a bolest, proč tolikerého utrpení za tak málo odměny? Po mnoha omylech jako dát životu smysl skrze práci, děti, vztahy, peníze, zážitky a nevím co ještě, jsem došel k pochopení, že nic z toho nemůže být oním opravdovým Smyslem. Vše to jsou věci velmi pomíjivé. A smysl něčeho tak důležitého jako Život, přece nemůže stát na tak vratkých základech. Pak jsem došel k pro mne hlubokému prozření či poznání, že smysl života je někde uvnitř mne samého. Že to já sám mu dávám smysl a to i tím jaký jsem. Začala má cesta vnitřní práce na sobě. Objevil jsem, že mohu měnit své chování, zaběhlé vzorce, že pochopením toho co se mi děje, můžu přerušit kruhy v kterých jsem se znovu a znovu nacházel. Pozorováním svého nitra a dějů uvnitř mne, v mysli, srdci v pocitech mohu najít odpovědi na to, co se odehrává vně mne. Zkrátka, že venek je jen odraz mého nitra. Reakce reality na mé vnímáni, reality samé. Od té doby měl můj život smysl. Pozor, práce na sobě však není práce jako taková, nesmí to byt z potřeby se měnit, tlačit na sebe, chtěním být někým jiným někde jindeTo jsou jen kroky zpět. Je to úlevné, když člověk zjistí, že nad světem a sebou má dost velkou kontrolu a kolem je spousta pomoci. Když se jí otevřu. A proč mám ve větě o smyslu života o dva odstavce výše minulý čas? No, protože zrovna dnes si ve mě sedlo nové pochopení. Smysl života je jen koncept, je to berla pro určitý úsek života. Dnes jsem uviděl, že Život nepotřebuje, abych mu dával smysl. Smysl potřebovala mysl. Život je prostě život, je to pohyb. Neustály a nekonečný pohyb, který kdyby ustal, nebylo by NIC. Život nepotřebuje smysl, on sám je Vše, je to TO. A já, jako zdánlivá část nekonečného Všeho, si prožívám roli mne teď tady a pomalu se přes cestu věky rozpomínám, kým že to vlastě ve skutečnosti jsme.

projít na článek

Oficiální trénink

Od 9:45 do 10:15 jsem měli oficiální trénink, kluci z Polska nám pomohli s pískáním na bázi B a Michal Salamon nám modely vrhal :) Martin letěl v prvním tréninku 45 průletů, ale bázoměřič asi lehce spal, takže Martin zalétával poměrně dost za bázi B. V dr

projít na článek

Martin Horák a Jan Kaščák - trénink prsou a paží

Dva talentovaní svěřenci trenéra Martina Novotného na společném videu! Jan je čerstvý mistr Evropy, Martin na letošních jarních závodech získal čtyři zlaté!

projít na článek

Shrnutí sezóny 2022

Sezona 2022, byla cestou zpět ke kořenům, zpět k hledání talentů a jejich výchově. Zápasů jsme v této sezoně sice neabsolvovaly mnoho, ale se skórem 10:3 myslím můžeme být spokojeni.  S talenty jako je Martin Němeček, nebo Michal Zachoval, Adam Jelínek bu

projít na článek

Svatý Martin 2022

V pátek 11. listopadu 2022 projel jihlavskými ulicemi svatý Martin. Podívejte se na fotky!

projít na článek

Martin Michek na Dakaru 2023 jedenáctý - nejlepší netovární jezdec

15. 1. 2023: Tímto ročníkem Dakarské rallye potvrdili Martin Michek a český tým ORION – Moto Racing Group, že patří ke světové špičce.

projít na článek