Hnutí za obecně prospěšnější podnikání Slušná firma

Od 20.02.2020 jsme členy hnutí Slušná firma Smyslem existence našeho spolku je změna toho, jak se u nás pracuje a podniká  od jednostranné maximalizace zisku a přenášení škod na druhé, k podnikání jako nástroji řešení společenských problémů. Proč to děláme? Známé indiánské přísloví říká: „Teprve až pokácíte poslední strom, až otrávíte poslední řeku, až ulovíte poslední rybu, přijdete na to, že se peníze nedají jíst.” My ale žijeme ve společnosti, kde se peníze staly nejvyšší hodnotou a trvalý růst jejich objemu nezbytnou podmínkou. Náboženství peněz nás dostalo do situace, kdy se planeta stává neobyvatelnou (zde) a „závody ve zbrojení“ v neregulovaném rozmachu umělé inteligence hrozí ukončit svět tak, jak ho známe (zde). Těmto hrozbám můžeme čelit pouze pokud začneme spolupracovat. Kdo jsme? Svépomocná komunita organizací, které se spojily do hnutí za změnu toho, jak se u nás podniká směrem od jednostranné kumulace majetku a externalizace škod k prospěšnosti pro všechny zainteresované a přijetí zodpovědnosti za důsledky podnikání. O co nám jde? Chceme přispět k redefinici toho, co je to úspěch a k vybudování nové ekonomiky postavené na péči o sebe sama, jeden o druhého a o planetu – detaily zde. Proč firma a ne jednotlivec? 100 firem může za 70% emisí měnících planetární klima. Až 90% veškerých škod na životním prostředí, lidském zdraví a kvalitě života vzniká ve firmách, ve fázi navrhování zboží a služeb. Změnou jedné firmy se dostaneme násobně dál než změnou jednotlivce. PS: Byznys 101 Seriál o tom, jak funguje (a do budoucna by měl fungovat) byznys viz. https://slusnafirma.cz/byznys-101/ STRAND The post Hnutí za obecně prospěšnější podnikání Slušná firma first appeared on Strand s.r.o..

projít na článek

Místo podnikání

Hledáte místo adresu sídla místa podnikání? Místo podnikání je termín z Živnostenského zákona. Uvádí se ve vztahu k fyzické osobě podnikateli OSVČ. Adresa místa podnikání je kontaktní adresou pro úřady. Je uvedena v živnostenském rejstříku www.rzp.cz .

projít na článek

Stanovisko hnutí k migrační krizi

Každý člověk, který se někam přestěhuje, bez ohledu na důvody, které ho ke stěhování vedly, má problém přijmout tradice, způsob života a kulturu země, kam se přistěhoval. Zvláště, když pochází [] Příspěvek Stanovisko hnutí k migrační krizi pochází z Staro

projít na článek

1. místo pro Jednotu, s.d. České Budějovice

Desátý jubilejní ročník prestižní ceny za odpovědné podnikání TOP Odpovědná firma zná své letošní vítěze. Oceněné firmy si převzaly své ceny ve 13 soutěžních kategoriích v pátek 18.října na slavnostním galavečeru ve Slovanském domě v Praze. Jednota, s.d.

projít na článek

Příručka pro podnikaní 2021

Příručka pro podnikání v roce 2021 https://www.komora.cz/prirucka-podnikani-2019/ Článek Příručka pro podnikaní 2021 se nejdříve objevil na Hospodářská komora.

projít na článek

Pozvánka pro české firmy o podnikání v Rakousku

Přemýšlíte o možnostech podnikání vRakousku? Chtěli byste se dozvědět více o zdejším trhu, výhodách, příležitostech či finanční podpoře pro zahraniční firmy? Chtěli byste si osobně popovídat se zástupci rakouské státní agentury na podporu podnikání? Využi

projít na článek