Honda CR-V získala 5 hvězdiček v testech Euro NCAP

Nová Honda CR-V byla v nezávislých nárazových testech podle nové metodiky Euro NCAP vyhodnocena jako jeden z nejbezpečnějších evropských automobilů a získala maximální počet 5 hvězdiček. Systém hodnocení se zaměřuje na celkové bezpečnostní parametry vozidla a zákazníkům je předkládán snadno srozumitelný a jednoduchý výsledek. Tento systém bere v úvahu ochranu cestujících, ochranu dětí, ochranu chodců a dostupnost podpůrných systémů řidiče. Od zavedení současného systému hodnocení organizací Euro NCAP (v únoru 2009) získaly všechny testované modely značky Honda 5 hvězdiček – Accord, Insight, Jazz, CR-Z, Civic a naposledy nová Honda CR-V. Vynikající hodnocení bezpečnosti Hondy CR-V je důkazem pozornosti, kterou značka problematice bezpečnosti svých vozidel věnuje. Důraz značky Honda na bezpečnost nejlépe vyjadřuje slogan „Bezpečnost pro každého – tedy nejen pro řidiče, ale také pro cestující, chodce a posádky všech ostatních vozidel. Zkušební nárazové středisko značky Honda ve výzkumném a vývojovém centru ve městě Tochigi umožňuje analýzu nárazů mezi různými modely vozidel různých velikostí a hmotností. Na základě výsledků těchto testů konstruktéři společnosti Honda vyvíjejí řešení, která pomáhají zmírňovat následky nehod pro posádky vozidel i pro chodce. Nová Honda CR-V je dalším modelem značky, který obdrží dieselový motor 1.6 i-DTEC z nové řady Earth Dreams Technology. Verze CR-V 1.6 i-DTEC je dostupná s pohonem předních kol a s manuální převodovkou. Motor disponuje točivým momentem 300 Nm a výkonem 120 k, zatímco emise CO2 dosahují pouze 119 g/km. Díky tomu se agregát vyznačuje výjimečnou rovnováhou mezi výkonem a nízkou spotřebou paliva. Nová motorizace bude v prodeji od podzimu 2013. Více informací naleznete na internetových stránkách www.honda.cz a  www.euroncap.com.

projít na článek

ŠKODA SCALA získala v testech Euro NCAP nejvyšší možné hodnocení

Škoda SCALA získala v testech nezávislé organizace European New Car Assessment Programme (Euro NCAP) nejlepší možné hodnocení v podobě pěti hvězd.

projít na článek

Hyundai Tuscon a Ioniq - úspěch v Euro NCAP

Modely Hyundai TUCSON a IONIQ 5 obdržely v testech bezpečnosti Euro NCAP nejvyšší celkové hodnocení s pěti hvězdičkami, BAYON dosáhl v testech Euro NCAP na čtyřhvězdičkové hodnocení.

projít na článek

Nová ŠKODA ENYAQ iV získala pět hvězdiček v testu Euro NCAP

Špičkové hodnocení nového modelu ŠKODA ENYAQ iV: v testu nezávislého sdružení European New Car Assessment Programme (Euro NCAP) získalo nové elektrické SUV nejvyšš&

projít na článek

Nový Ford Kuga získal pět hvězdiček Euro NCAP

Nové SUV Ford Kuga obdrželo za své bezpečnostní vlastnosti pět hvězdiček Euro NCAP.

projít na článek

Toyota C-HR získala nejvyšší pětihvězdičkové ocenění v bezpečnostních testech Euro NCAP

Nová Toyota C-HR získala nejvyšší pětihvězdičkové ohodnocení v bezpečnostních testech nezávislé organizace Euro NCAP. Kromě příkladné ochrany cestujících v p

projít na článek