HOSTY: výzkum sídliště z počátku doby bronzové

Přímo u soutoku Vltavy a Lužnice pod Novým Dvorem u Hostů nedaleko Týna nad Vltavou se nacházelo významné sídliště z počátku doby bronzové (zhruba 18.–17. století před naším letopočtem). V důsledku stavby Jaderné elektrárny Temelín zde probíhal záchranný archeologický výzkum takřka celá osmdesátá léta minulého století.

projít na článek

Porovnání BIOquantu NS a BIOquant LED - případová studie a její shrnutí

Výzkum probíhal na stejném kmeni probandů při stejné metodice, jako při prvním výzkumu na přístroj LED. Tento výzkum na NS přístroj byl doplněn o pacienty s covid diagnouzou, pacienty s degenerativním onemocněním mozku a sportovce. Výhody spočívaly v tom,

projít na článek

Život v době bronzové - využívání prvních kovů

Projekt Archeologické muzejní kufříky nabízí studentům jedinečnou možnost seznámit se s daným obdobím pomocí kopií nástrojů charakterizujících příslušné období.

projít na článek

Upozornění na změnu otevírací doby.

Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit na ZMĚNU OTEVÍRACÍ DOBY: v pondělí 4.7.2022 ZAVŘENO! The post Upozornění na změnu otevírací doby. appeared first on EPRO Trutnov, s.r.o..

projít na článek

Zahájení rekonstrukce

V místě bývalého pomníku byl zahájen archeologický výzkum.

projít na článek

Opičí neštovice

Opičí neštovice jsou vzácné onemocnění, které je způsobeno infekcí virem opičích neštovic.Opičí neštovice byly poprvé objeveny v roce 1958, kdy se v koloniích opic chovaných pro výzkum objevila dvě ohniska onemocnění podobné neštovicím, odtud název opičí

projít na článek