Hotel Orix Jáchymov

Hotel Orix JáchymovHotel Orix je menší horský hotel rodinného typu v Jáchymově v Krušných Horách. Nachází se pouhých 200 m od světoznámých radonových lázní a 2 km od spodní zastávky lanovky na lyžařské středisko Klínovec. Kromě ubytování nabízí hotel také stravování ve vlastní restauraci Jáchym s osobitou atmosférou. Stavebně se hotel skládá ze dvou vzájemně propojených budov. Po rekonstrukci vlastního hotelu dokončené v roce 2016 se majitel rozhodl i pro rekonstrukci zdroje vytápění, kterou realizoval v letech 2018 a 2019. Původní staré plynové kotle nahradily 2 ks stacionárních plynových kondenzačních kotlů Brötje BGB 50 H zapojených do kaskády. Prostory hotelu i restaurace jsou vytápěny pomocí dvou samostatných směšovaných okruhů (každý objekt má separátní topnou větev). Oběh a směšování zajišťují na základě signálů z kotlové regulace 2 směšovací čerpadlové skupiny COSMO GCB s vysoce účinnými elektronicky regulovanými čerpadly Grundfos Alpha 2. Dále jsou kotle užívány pro centrální přípravu TV v nepřímotopném zásobníku, cirkulaci TV objektem zajišťuje oběhové čerpadlo COSMO CPB. Samozřejmostí byla i dodávka nového systému odkouření Brilon, dodávka instalačního materiálu jako např. měděné potrubí, tepelné izolace, armatury, čidla potřebná pro regulaci, apod. The post Hotel Orix Jáchymov appeared first on Plynové kondenzační kotle BRÖTJE.

projít na článek

Harmony Club Hotel Ostrava

Realizace vzduchotechniky a klimatizace v restauraci a kuchyni Harmony Club Hotel Ostrava.

projít na článek

Hotel Thermal, Karlovy Vary

Tepelné čerpadla voda/voda, celkový topný výkon cca 600 kW Článek Hotel Thermal, Karlovy Vary se nejdříve objevil na Klimatizace, tepelná čerpadla a ohřev TUV – CIUR a.s..

projít na článek

Plusenergetický dům za polárním kruhem

Těsně za polárním kruhem vzniká hotel vystavěný v plusenergetickém standardu a s minimálním ekologickou stopou. Jeho energetická spotřeba je snížena na 15% a budova vyrábí více energie než spotřebovává. Celkové uspořádání respektuje udržitelnost, estetiku

projít na článek

17. ročník konference Dny kogenerace

[Akce] Letošní ročník konference Dny kogenerace se bude konat 22. - 23. října 2024 v Aquapalace hotel Prague.

projít na článek