Česká klasika, kterou lze připravit na sto způsobů. Máme pro vás dietnější odlehčenou verzi, na níž si ale přesto jistě pochutnáte. Kvůli vaření hovězího masa je to trochu pracnější recept. Na druhou stranu, když máte [...] Příspěvek Hovězí maso se špenátem a bramborovým knedlíkem pochází z Zdravá kuchařka
Hovězí maso je součástí zdravé výživy hlavně díky vysokému obsahu bílkovin a nízkému obsahu tuku, je bohaté na minerály, například zinek či železo. Nesmíme také opomenout, že je hovězí maso plné vitamínů, od B6, B12 až po thiamin nebo riboflavin. Nezapomí
projít na článekHovězí kýta se řadí mezi kvalitní maso, je vhodná pro mnoho tepelných úprav, jako je například dušení, pečení nebo minutková úprava. Kýta se dělí na několik částí. Hovězí maso obsahuje oproti vepřovému více stopových prvků a vitamínů.
projít na článekHovězí maso je spolu s vepřovým nejčastěji používané maso v české kuchyni. Hovězí se dostává na stůl v mnoha různých úpravách, ať už v celku jako hovězí pečeně, nakrájené na plátky jako steak nebo biftek, na drobné kousky například v podobě guláše, mleté
projít na článekHovězí Stroganov (2 porce) Popis: Hovězí maso zadní nakrájené na nudličky, dušené v omáčce na cibulovém základu s na másle orestovanými žampiony, podlité taženým vývarem a zjemněné smetanou. Složení: hovězí maso zadní (31 %), hovězí vývar
projít na článekCibuli nakrájíme najemno. Hovězí maso nakrájíme na větší nudličky. Maso osolíme, opepříme. V hrnci nebo na velké pánví rozehřejeme sádlo. Zprudka opečeme maso ze všech stran. Maso dáme bokem. Ve zbylém výpeku orestujeme z volna cibuli do hněda. Poté přid
projít na článek