Poctivá domácí hovězí polévka se na našem jídelníčku objevuje celkem často. Obzvlášť jsem na ní ujížděla, když se narodil můj syn a já neměla moc času na větší vaření. Na konci těhotenství jsem si navařila vývar do zásoby a pak už jen dle potřeby vytáhla, přihodila zeleninu, nudle a krátce povařila. Vždycky mi dobila energii, tak moc potřebnou v začátcích s dítětem. Tentokrát jsem se také vrhla do výroby domácích nudlí, které překvapivě nejsou až tak složité. Předem upozorňuji, že nevlastním žádný strojek na těstoviny, ale to ostatně není ani potřeba. Právě ta různorodost a větší velikost nudlí k tomu patří a jak říkám: Aspoň je vidět, že jsou opravdu domácí. Pamatuji si, když jsem byla mála, tak se nudle připravovaly vždy na oslavu prababiččiných narozenin. Dodnes si vzpomínám, jak byly krásně žluté díky domácím vajíčkům. Jednou budu muset sehnat taky, dnes mi však stejně dobře posloužila ta supermarketová. Ingredience pro 2 osoby 500 ml hovězího vývaru viz Základní hovězí vývar hovězí maso z hovězích žeber 1 malá mrkev 1 malá petržel lžička másla petrželka, libeček sůl 3-4 lžíce domácích nudlí Domácí nudle 130 g hrubé mouky 1 vejce 1 lžička vlažné vody Postup Nejprve si připravíme domácí nudle. Smícháme mouku, vejce, vodu a vypracujeme těsto. Vyválíme na tenkou placku, kterou necháme na vzduchu minimálně půl hodiny oschnout. Pozor, nesmí být však příliš suchá, aby se nám dobře krájela. Následně nakrájíme na proužky a ty na nudličky. Část použijeme do polévky a zbytek necháme na vzduchu volně uschnout a uschováme ve vzduchotěsné nádobě pro další použití. Do hrnce dáme 1 lžičku másla a orestujeme na něm nakrájenou zeleninu. Přilijeme hovězí vývar, osolíme a přidáme 2 snítky petrželky, snítku libečku a hovězí maso natrhané na kousky. Vaříme cca 15 minut. Ke konci vaření, cca 3-4 minuty před koncem, přidáme domácí nudle a povaříme. Článek Hovězí polévka s domácími nudlemi se nejdříve objevil na Mezi hrnci.