Hovězí zádní | Rumpsteak

Velice oblíbený kousek lahodného a křehkého steaku známý jako rumpsteak. Často se jedná o libovou část z květové špičky. Ale vždy se můžeme těšit na úžasný kus hovězího steakového masa.

projít na článek

Hovězí maso

Svíčková (nikoliv omáčka) je sval uložený podélně pod bederními obratly. Svíčková představuje to nejlepší, nejlibovější a nejkřehčí maso. Na svíčkovou omáčku jej samozřejmě můžeme použít. Každý ať si ale zhodnotí, jestli není z pravé svíčkové lepší udělat

projít na článek

NASKLADNĚNÍ: Hovězí Stroganov (2 porce) - 600g

Hovězí Stroganov (2 porce)  Popis: Hovězí maso zadní nakrájené na nudličky, dušené v omáčce na cibulovém základu s na másle orestovanými žampiony, podlité taženým vývarem a zjemněné smetanou. Složení: hovězí maso zadní (31 %), hovězí vývar

projít na článek

Recepty na hovězí zadní kýtu

Hovězí kýta se řadí mezi kvalitní maso, je vhodná pro mnoho tepelných úprav, jako je například dušení, pečení nebo minutková úprava. Kýta se dělí na několik částí. Hovězí maso obsahuje oproti vepřovému více stopových prvků a vitamínů.

projít na článek

Hovězí po burgundsku

Hovězí po burgundsku je hovězí maso pomalu dušené v červeném víně. V dnešní době se tento pokrm obvykle připravuje ze zadního hovězího.

projít na článek

Hovězí na houbách

Hovězí maso je součástí zdravé výživy hlavně díky vysokému obsahu bílkovin a nízkému obsahu tuku, je bohaté na minerály, například zinek či železo. Nesmíme také opomenout, že je hovězí maso plné vitamínů, od B6, B12 až po thiamin nebo riboflavin. Nezapomí

projít na článek