Hurá prázdniny! Nafouknout lodě, a frnk na Bialku a Dunajec

S tradicí jistě každému z vás vlastní – balíme na první prázdninový, prodloužený víkend. A kdo by od nás čekal něco jiného, než výlet na vodu? Jenže většina vodáků z naší partičky je silně postižená prací, a tak vyrážíme z podbeskydí jen čtyři. Né, že by nás to ale trápilo, alespoň se v malé skupince můžeme snadno poschovávat a přespávat rovnou u vody. Protože však hlásili všelijaké počasí, nechtěli jsme se necestovat daleko. Vodočty hlásí vodu na Bialce. Byť nízký stav, rozhodnutí padlo takřka jednohlasně – vždyť nám na jaře Bialka utekla. Obloha se nějak nemůže rozhodnout, zda nás chce potěšit či pozlobit, a tak hledáme ke spaní zastřešené místo. A protože jsme přeci nějací průzkumníci, nacházíme je přímo u řeky. Ráno raníčko se nám dosti protáhlo, s těžkostí jsme vystrkovali nosy na mráčky. Ale nic tak nenabijí energií, jako snídaně s výhledem na Tatry s tichým šuměním řeky. A tak po snídani vyrážíme. Na soutoku Bialky a Javorinky potkáváme nešťastného Poláka, který chtěl jet na vodu, ale byl sám. Ještě že máme u sebe vždy nějakou tu loď navíc. Posadili jsme jej do nafukovacího kataraftu z naší dílny, do Draka. Jarek – tak se jmenoval – byl nadšen. Jednak se nakonec na vodu dostal, a druhak potkal výrobce lodí, které zrovna okukával na internetu. Při večeru všichni odpočíváme. Jsme moc spokojení. Probíráme prožitý den a zjišťujeme, že některé prahy řeky Bialky jarní voda úplně zlikvidovala. Bialka je snad jediná řeka, kterou znám, jež mění koryto snad po každém tání. Je pátek, a chceme si sjet spodní úsek z Trybše do Debna. Počasí nás stále trochu zlobí – mrholí, ale je teplo. No místy už nás omrzelo sedět v lodi, a tak mašírujeme korytem řeky a lodě taháme po šutrech za sebou, hi hi. Možná tím nízkým stavem fakt mysleli nízký stav! Nůže co s načatým víkendem? Odpoledne se přesouváme na Dunajec. A leje. K večeru se však počasí umoudřilo a políbilo nás sluníčko. Nastavuji tvář a nechávám se ovívat tichým vánkem, popíjím Tokaj, voda šplouhá – dokonalý relax. Vím, že zítra už nemusím do neoprenu – čeká nás krásná a pohodová řeka. A protože už nejsme nejmladší a spánku nám stačí méně, ráno vyrážíme poměrně brzy. Alespoň jsme se vyhnuli pltím. Potkáváme jen velmi málo lodí, pár slovenských posádek s dětmi, a tak si užíváme poslední hodiny pohody. Tak a my máme prázdniny zahájeny. A kde jste se o svátcích plavili vy?  ==Ahooj, Dorka Hrabová== #foogallery-gallery-2951.fg-justified .fg-item { margin-right: 3px; margin-bottom: 3px; } #foogallery-gallery-2951.fg-justified .fg-image { height: 160px; } The post Hurá prázdniny! Nafouknout lodě, a frnk na Bialku a Dunajec appeared first on Hrab Boats.

projít na článek

Konec prázdnin na vodě: Dunajec na nafukovacích lodích

Všechno má svůj začátek a také konec. Mam na mysli prázdniny, které jsme začali na Dunajci a taky tam je ukončíme. Evropou zrovna přechází studená fronta, takže kvůli počasí někteří výlet zrušili, ale jsou tu též nebojácní, a tak vyrážíme na veselou zmokl

projít na článek

Vánoční prázdniny

Vánoční prázdniny jsou od 23. 12. 2023 do 2. 1. 2024. Žáci přijdou do školy ve středu 3. 1. 2024. Článek Vánoční prázdniny se nejdříve objevil na Základní škola a Mateřská škola pro zrakově postižené a vady řeči.

projít na článek

Nalepovací základna - držák pro lavičku na nafukovací lodě (G580095-6)

Cena: 318,00 Kč vč. DPH 21 %VÍCE VARIANT - Nalepovací základna - držák pro lavičku na nafukovací lodě

projít na článek