Informace z historie tohoto produktu

Jak už bylo zmíněno, první důkazy byly objeveny z období přibližně před 2 000 lety. Zdá se to až neuvěřitelné, ale je tomu tak. V momentu, kdy bylo máslo poprvé vyrobeno, bylo užíváno jako přísada do různých mastiček, které používaly už staré kultury.  Srovnání dnes x minulost Cena Avšak máslo vždy bylo a bude symbolem luxusního stravování. Jak tomu bylo už před dávnými lety, máslo si mohl dovolit pouze člověk, který byl společenský výše postavený. V dnešní době tomu tedy není jinak, vzhledem k jeho neustálému zdražování, ne každý si ho může dovolit, ba dokonce jsou situace, kdy se lidi o něj v obchodě poperou, když je zrovna , a nebo se i občas stane předmětem krádeže. ve slevě Kvalita Bohužel, jak je tomu už s většinou produktů v dnešní době, dříve tomu tak nebylo. Výrobek ze současnosti se nedá vůbec srovnávat s tím, co se vyrábělo dřív. Oproti dřívějšku, kdy bylo všechno tvořeno ručně a s “láskou”, bez umělých přísad a konzervantů, dnes je většina výrobků vyráběna technologií, která je v podstatě původní. Avšak opravdu původní výroba másla u nás zcela ještě nevymizela. Existují tzv. bio farmy nebo usedlosti, kde se věnují původním výrobám jako např. másla, kde si ho můžete zakoupit, ale za trochu více peněz než v obchodě. Dřívější poctivá výroba másla Toto byl úkol pro opravdu šikovné hospodyňky, které lpěly na lahodnost. Jeho samotná výroba byla považována za jakýsi rituál. Nejprve nechaly mléko zkysnout, což vedlo k delší délce trvanlivosti a lepší chuti. Poté, co se smetana usadila na vrchu, hospodyňky ji sbíraly sběračkou a dávaly ji do jiné nádoby. Ta byla dále stloukávána zhruba hodinu a to nejčastěji v dřevěné máselnici. Dokončení výrobku bylo v podobě “praní” ve studené vodě, tvarování másla a nesmělo se zapomenout máslo zabalit. Tip kam na výlez za historií másla Pokud jste zvědavý a vynalézavý máte možnost navštívit jediné muzeum svého druhu ve Střední Evropě. Nachází se v Máslovicích ve Středních Čechách. Článek Informace z historie tohoto produktu se nejdříve objevil na Osmip.

  • Web: Osmip
  • Aktualizace: 16.10.2023
projít na článek

Horšovský Týn - informace, zajímavosti, kultura, historie i novinky

povídání, informce, postřehy, fakta, historie, součastnost, projekty, fotografie a další o Horšovském Týně.

projít na článek

Internet historie

Zajímala by vás historie Internetu? Jak vlastně tato celosvětová počítačová síť vznikla a jak se vyvíjela historie Internetu? Dnes je The post Internet historie first appeared on Co je internet?.

projít na článek

Historie internetu v ČR

Zatímco historie celosvětového internetu sahá až do 60 let dvacátého století, kdy se začala formovat první počítačová síť, kterou můžeme The post Historie internetu v ČR first appeared on Co je internet?.

projít na článek

Informace pro těhotné v době pandemie COVID - 19

INFORMACE PRO TĚHOTNÉ ŽENY V ÉŘE COVID-19 (Informace platné k 1.11.2020) Vážené a milé těhotné ženy a rodičky, smyslem tohoto příspěvku je podat Vám a Vašim rodinným příslušníkům informace o rizicích COVID-19 v těhotenství a v průběhu porodu. První shrnut

projít na článek

Základní úrovně produktů

Pochopení základních úrovní produktu je důležité zejména pro to, abychom ho efektivně nabízeli cílovým zákazníkům, kteří si jej budou nakupovat, abychom vytvořili efektivní marketingovou kampaň, nebo abychom vymysleli další nové a nové inovace tohoto prod

projít na článek