Internet a pocit, že všechno jde snadno

Internet je nepochybně skvělý pomocník, ale jeho pravidelné využívání má svá velká rizika, která bychom si měli včas uvědomit. Je například otázkou, proč lidé mají tak rádi využívání internetu. Jedním z důvodů je rychlost. S internetem jste hned v centru dětí. Můžete, chatovat, nakupovat, vše se jeví uskutečnitelné do několika vteřin. Máte pocit, že svět máte pod kontrolou a řídíte jej. Je o ovšem sebeklam, který se nutně musí projevit v našem reálném životě. V reálném životě to tak totiž nefunguje. Musíme vynaložit značné úsilí, abychom mohli sklízet plody svého snažení. Na internetu se během vteřiny ocitnete na webových stránkách hotelu, který se nachází na konci světa a můžete si prostřednictvím webkamery prohlížet jejich bazén a wellness centrum, ale jako autodopravce v Kotěhůlkách pod dubem budete rozvážet zboží stále nekonečně dlouho přes všechny ty rozbité silnice, jejichž oprava se už do žádného rozpočtu nevejde. Nepoměr mezi virtuální realitou a skutečným světem je tak značný, že se nutně projeví v reálném životě. Bohužel to má často velmi negativní vliv na to, co děláme. Abychom to shrnuli, internet některé z nás vychovává k lajdáctví. Díky němu máme tendenci odvádět méně precizní práci, než tomu bylo dříve. V dobách před internetem byla poctivá precizní práce ceněna úplně jinak, než v současné době, kdy je oceňována především rychlost připojení a aplikací. Ale chodí pozdě pošta, řemeslníci svou práci často odbývají. Lidé preferují práci na počítači a manuální práce je jen ta poslední možnost a to se odráží nutně ve velmi bídné kvalitě odvedené činnosti. Není to dobře, měli bychom si stát za poctivou prací, chtělo by to obnovit její prestiž. Internet je opravdu jen naším pomocníkem a neměl by tak výrazným způsobem zasahovat do našich životů a vést až ke ztrátám životní motivace. Článek Internet a pocit, že všechno jde snadno se nejdříve objevil na Farcrys.

  • Web: Farcrys
  • Aktualizace: 14.7.2024
projít na článek

internet nebo Internet?

Co je správně? Je správně internet s malým „i“ nebo Internet s velkým „I“. Pro mnoho lidí znamená internet to samé co The post internet nebo Internet? first appeared on Co je internet?.

projít na článek

Jak funguje internet

Jak funguje internet? Na tuto otázku není úplně jednoduchá otázka. Kompletní popis toho, jak funguje internet, by zabral víc místa, The post Jak funguje internet first appeared on Co je internet?.

projít na článek

Zařiďte si svatbu přes internet a máte to hned

V dnešní době plné moderních technologií a dostupnosti si internetu, si díky tomu můžete zařídit všechno snadno a rychle online. Jde to tak i se svatbou. Nemusíte se nikam plahočit, abyste si vybrali oznámení, jmenovky, nebo další nezbytnosti, které jsou

projít na článek

Internet historie

Zajímala by vás historie Internetu? Jak vlastně tato celosvětová počítačová síť vznikla a jak se vyvíjela historie Internetu? Dnes je The post Internet historie first appeared on Co je internet?.

projít na článek

Lehčí život díky INTERNETU

Hodně z těchto vyjmenovaných věcí jde aplikovat především díky internetu. Internet je místo neomezených možností. Díky němu je vše tak jednoduché. Chcete si objednat jídlo, ale nemáte kontakt, nevíte, jaká je otvírací doba a rozváží vůbec? Stačí otevřít

projít na článek