Jahodové knedlíky z tvarohového těsta se řadí mezi moučné pokrmy, které jsou velmi oblíbené v naší kuchyni.
Knedlík je vařený pokrm vyrobený z těsta. Složení těsta se podle různých receptů velmi liší. Knedlíky mohou být bez náplně nebo s nejrůznější náplní. Formují se do tvaru koule nebo šišky a vaří se v osolené vodě nebo v páře. Jsou velmi důležitou součástí
projít na článekTřebaže knedlíky nemají historicky český původ, v současnosti jsou přílohou charakterizující českou kuchyni. Mnozí z nás si tradiční české omáčky, jako je rajská, svíčková či koprová, nedovedou bez knedlíků vůbec představit. Ani vepřo-knedlo-zelo nebo gul
projít na článekJahody je nejlépe konzumovat čerstvé, ať už v ovocných salátech, s jogurtem či tvarohem, se šlehačkou, nebo jen tak. V době mimo sezonu jsou pak nejlepším řešením mražené jahody, které si díky této šetrné konzervaci uchovávají všechny živiny, včetně vitam
projít na článekHousku nebo chleba nakrájíme na velmi tenké plátky (5mm) a zalijeme je vlažným mlékem. Necháme namočené cca 45 minut. Přidáme sůl, sekanou petrželku a vejce. Nastrouháme si cibulku nadrobno a jemně osmažíme na másle, přidáme do směsi. Řádně uhněteme těsto
projít na článekPokud milujete jahody, čokoládu nebo obojí, tak není co řešit a tento recept na vláčné čokoládovo jahodové muffiny určitě vyzkoušejte. Jsou sladké tak akorát a kombinace ovoce a čokolády je neodolatelná. Uvidíte sami Budete potřebovat: 200 g polo
projít na článek